Ελλάδα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Τάσος Πεζιρκιανίδης

Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου, νικημένος από τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Ο Πεζιρκιανίδης αγαπήθηκε από γνωστούς ρόλους του στην τηλεόραση και το θέατρο ως μέλος του ΚΘΒΕ. Ένας από τους ρόλους που τον έκαναν αγαπητό στο κοινό ήταν εκείνος του «Χάμπου» στο πετυχημένο σήριαλ του Mega, «Εμείς και Εμείς».

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί, στον Άγιο Παντελεήμονα Πολίχνης.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου, Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.

Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές σκηνοθετών: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

Πηγή: POPULUS.GR

Όλη η επικαιρότητα