Χωρίς κατηγορία

Έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια ο Σέρτζιο Μαρκιόνε

Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat-Chrysler Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ζυρίχης.

Πριν από τέσσερις ημέρες είχε αντικατασταθεί, στη θέση του στην εταιρεία, έπειτα από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λόγω επιπλοκών από χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

Ο Μαρκιόνε, ο μακροβιότερος CEO στην βιομηχανία αυτοκινήτων, που ήταν και πρόεδρος της Ferrari, βρισκόταν στα ηνία της αυτοκινητοβιομηχανίας για πάνω από μία δεκαετία και σχεδίαζε να αποσυρθεί του χρόνου.

Τον διαδέχθηκε ο Βρετανός Mike Manley, επικεφαλής από το 2009 της Jeep.

«Δυστυχώς συνέβη αυτό που φοβόμασταν. Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο άνθρωπος και ο φίλος, έφυγε από τη ζωή» δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου John Elkann επαινώντας τον Μαρκιόνε για τις αξίες της ανθρωπιάς, την υπευθυνότητά του και το ανοιχτό μυαλό του. «Η οικογένειά μου κι εγώ θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για όσα έκανε».

Ο Μαρκιόνε ήταν ο κινητήριος μοχλός πίσω από την ανάπτυξη της Fiat-Chrysler και του πιστώνεται το ότι έσωσε και τη Fiat και την Chrysler από τη χρεοκοπία.

Είχε βρεθεί στη Fiat το 2004, μετά τον θάνατο του «πατριάρχη» Τζιάνι Ανιέλι και το 2009 είχε «επιβλέψει» την συγχώνευσή της με την Chrysler.

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα