Categories: Ηλεία

«Έφυγε» ένας φιλεύσπλαχνος άνθρωπος… – Θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Μπούρμπουλα

Share

Ένας αξιόλογος άνθρωπος, ένας άνθρωπος φιλεύσπλαχνος που αγαπούσε τον τόπο του και βοηθούσε σε κοινωνικό επίπεδο, ακούραστα και αθόρυβα, έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν, την οικογένειά του και τους συνεργάτες του.

Ο πρώην δήμαρχος Κάστρου Κυλλήνης, Γιώργος Μπούρμπουλας, πέρασε στην αιώνια ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο τόσο από την θέση του στο Λιμενικό Σώμα όπου υπηρέτησε και αποστρατεύτηκε με τον τίτλο του Αντιναυάρχου ε.α., όσο και από την θητεία του ως δήμαρχος του τότε καποδιστριακού δήμου Κάστρου Κυλλήνης.

Ο Γεώργιος Μπούρμπουλας διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης από το 2003 έως το 2006 και στη συνέχεια έθεσε την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Κάστρου Κυλλήνης, όπου εκλέχθηκε με ποσοστό 57,16 στον Β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του 2006 και παρέμεινε μέχρι το 2010.

Όλοι όσοι γνώρισαν τον Γεώργιο Μπούρμπουλα, μιλούν για έναν άνθρωπο δραστήριο που αγαπούσε τον τόπο του και τον υποστήριξε με σθένος από τη θέση του δημάρχου.

Σεμνός, χαμηλών τόνων, βοηθούσε όπου χρειαζόταν, κάνοντας έργο αθόρυβα ενώ έλυσε πολλά προβλήματα του τόπου του και βρισκόταν πάντα κοντά στον πολίτη.

Ο εκλιπών δεν είχε διατελέσει μόνο δήμαρχος Κάστρου Κυλλήνης και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της περιοχής.

Έως το 2001 κατείχε την θέση του Διοικητή της Σχολής Λιμενοφυλάκων στην Αθήνα και είχε διατελέσει επίσης Προξενικός Λιμενάρχης της Ελλάδας στη Γένοβα της Ιταλίας.

Η οικογένειά του είχε καταγωγή από την Πάτρα, ενώ ο πατέρας του ήταν για χρόνια προϊστάμενος του Τελωνείου Κυλλήνης και για τον λόγο αυτό ο Γεώργιος Μπούρμπουλας, τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Ηλεία, που την αγάπησε και την στήριξε.

Για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Κάστρου Κυλλήνης, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης εξέδωσε ψήφισμα.

Η συντακτική μας ομάδα εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του…