Ηλεία

«Έφυγε» ο άνθρωπος που έδωσε μάχες για την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο γνωστός επιχειρηματίας Τάκης Αντωνόπουλος, πατέρας του γνωστού δικηγόρου Θοδωρή Αντωνοπούλου και της Ζωής Αντωνοπούλου-Σταυροπούλου, ο οποίος επί χρόνια είχε υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση, και ένα μεγάλο μέρος της ζωής του το είχε αφιερώσει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ήταν από εκείνους που είχαν συμβάλλει καθοριστικά στο να γίνουν τα πρώτα έργα διαμόρφωσης ΧΥΤΑ στην Τριανταφυλλιά. Ακόμη, χάρη στον προσωπικό αγώνα που είχε δώσει, κατασκευάστηκε ο νέος δρόμος που συνδέει τον Πύργο με το Κατάκολο.

Μια πρωτοπόρα πρόταση του που δεν εισακούσθηκε, ήταν αυτή της δημιουργίας ενός μοναδικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου στο Μεσολογγάκι, το οποίο θα έφερνε πιο κοντά τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Το δικό του αγώνα έδινε ο Τάκης Αντωνόπουλος και για την κατασκευή της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Τραγική συγκυρία, ο δρόμος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου που απασχολεί όλη την Ηλεία, να του κοστίσει και τη δική του ζωή.

Στον Πύργο ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός, ενώ ως επιχειρηματίας δραστηριοποιούνταν στο χώρο του αυτοκινήτου και για πολλά χρόνια διέθετε επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων.

Η ζωή του

Ο Τάκης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στο Κουζούλι Αμπελώνα το 1933.

Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το χώρο του αυτοκινήτου.

Μαθήτευσε κοντά στον πρωτομάστορα της εποχής Βασίλειο Πλαστουργό και στη συνέχεια ίδρυσε ιδιόκτητο συνεργείο, απ’όπου ξεπήδησαν άριστοι τεχνίτες που δραστηριοποιούνται σήμερα με επιτυχία στον Πύργο και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Για 40 περίπου χρόνια ήταν αντιπρόσωπος του «Ομίλου Σαρακάκη» στο Ν.Ηλείας, προωθώντας  αυτοκίνητα, τρακτέρ και μηχανήματα μεγάλων εταιριών.

Έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ηλεία μέσα από την συμμετοχή του σε πολλά συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος για 16 χρόνια με τους συνδυασμούς των αειμνήστων Δημάρχων Μιχάλη Ξυστρή και Γεωργίου Δημητρακόπουλου.

Επί της θητείας του τελευταίου εξελέγη 1ος Δημοτ.Σύμβουλος Πύργου και ορίσθηκε Αντιδήμαρχος.

Παράλληλα ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος για 2 τετραετίες (1974-1978 και 2002-2006).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηλείας από το 1972 έως το 1976 και Αντιπρόεδρος του Πανηλειακού στην περίοδο 1971-1972, όταν για πρώτη φορά ο Πανηλειακός ανέβηκε στην Β΄Εθνική.

Είχε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για τα θέματα του τόπου, όπως η ύδρευση η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός του Πύργου, εστιάζοντας τις προσπάθειές του στα θέματα περιβάλλοντος, με αιχμή την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και υπήρξε ο εμπνευστής, «πατέρας» και ουσιαστικός δημιουργός της εγκατάστασης της «Τριανταφυλλιάς», που υλοποιείται σήμερα μετά από τεράστια καθυστέρηση και ατελείωτες παλινωδίες.

Οι παρεμβάσεις του ήταν στοχευμένες και πρωτοπόρες, όπως η πρότασή του για ένα και μοναδικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο στο Μεσολογγάκι, που δυστυχώς δεν εισακούσθηκε.

Τα ενδιαφέροντά του για τα θέματα του τόπου κάλυπταν ευρύτερους τομείς, όπως η υπαγωγή του Ειρηνοδικείου Ζαχάρως στο Πρωτοδικείο Ηλείας, στην οποία συνέβαλε καθοριστικά με διαρκή προσωπικό αγώνα και για το λόγο αυτό τιμήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας.

Προερχόμενος από το χώρο του αυτοκινήτου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τα θέματα της οδικής ασφάλειας, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες για την διαπλάτυνση του δρόμου Πύργου – Κατακόλου και την κατασκευή ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου, για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών κ.λ.π., ενώ μέχρι τέλους εξέφραζε την ανησυχία του, με τον ιδιαίτερο μαχητικό του τρόπο, για την κατασκευή της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

Τραγική συγκυρία, ότι έφυγε από σοβαρό ατύχημα σε διασταύρωση της ίδιας «οδού» όπου του είχαν στήσει καρτέρι οι αιώνια χαλασμένοι φανοστάτες!

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο γνωστός Πυργιώτης Τάκης Αντωνόπουλος – Το πρόβλημα στα φανάρια προκάλεσε σοβαρό τροχαίο

Ευτύχησε να δημιουργήσει μαζί με την σύζυγό του Ελένη, μία σωστή και συγκροτημένη οικογένεια και να καμαρώσει τα παιδιά του, την Ζωή, οικονομολόγο και σύζυγο του γνωστού πολ. μηχανικού και εργολάβου Σάκη Σταυρόπουλου και τον Θοδωρή, δικηγόρο και σύζυγο της εκπαιδευτικού Αμαλίας Θανοπούλου, οι οποίοι του χάρισαν τέσσερα εγγόνια, τον Μενέλαο, την Ελένη, τον Τάκη και την Ελένη – Βασιλική, που διαπρέπουν το καθένα στο δικό του επιστημονικό και μαθησιακό πεδίο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί στον Ι.Ν.Αγ.Τριάδος Πύργου την Δευτέρα 9-10-17 και ώρα 3:00 μ.μ. ενώ η σορός του εκλιπόντα θα βρίσκεται στον Ι.Ν.Αγ.Τριάδος Πύργου από τις 2:00 μ.μ.

Όλη η επικαιρότητα