Ηλεία

«Έφυγε ο Ηλείος Εφέτης Θεόδωρος Ασημακόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 64 ετών ο Ηλείος Πρόεδρος Εφετών και εκλεγμένος πρόεδρος της τριμελούς διοίκησης Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Θεόδωρος Ασημακόπουλος, ύστερα από πολύμηνη μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Ο Θεόδωρος Ασημακόπουλος ήταν γέννημα θρέμμα Ηλείος, καθώς γεννήθηκε το 1955 στη Φολόη και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Πύργου. Ακολούθησαν οι σπουδές στη Νομική και στη συνέχεια μια λαμπρή καριέρα στο Δικαστικό Σώμα. Ο Θεόδωρος Ασημακόπουλος ήταν από τους πλέον καταρτισμένους δικαστικούς, με ευρύ φάσμα γνώσεων, οξυδερκής και ηθικός.  Την ηθική και πνευματική του συγκρότηση αναγνώριζαν και όλοι του οι συνάδελφοι, για αυτό και τον τίμησαν με την ψήφο τους στην προεδρία της τριμελούς διοίκησης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών πριν από δύο χρόνια.

Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ο Θεόδωρος Ασημακόπουλος ήταν στενά δεμένος με την Ηλεία, αγαπούσε τη γενέτειρά του και την επισκεπτόταν τακτικά τα καλοκαίρια, καθώς είχε αρκετούς φίλους, για αυτό και επιθυμία του ήταν να ταφεί εδώ.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελστεί σήμερα στις 11π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά στην Αθήνα, και θα ακολουθήσει η ταφή του στη Φολόη.

H εφ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Όλη η επικαιρότητα