Ηλεία

«Έφυγε» ο πρ. δ/ντης του 11ου Δημ. Σχολείου Πύργου, ∆ηµήτριος Κατσιαδράµης

Έπειτα από µακρά περιπέτεια της υγείας του.
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από πολύχρονη, σκληρή, εντατική, αδιάκοπη και τεράστια αποδοτική διδασκαλική εργασία, αναπαύθηκε ο συνταξιούχος δάσκαλος ∆ηµήτριος Κατσιαδράµης, έπειτα από µακρά περιπέτεια της υγείας του.

Ο ∆ηµήτρης έφτασε στο ανώτερο φράγµα της ακολουθίας, που λέγεται ζωή του ανθρώπου, το αξεπέραστο φράγµα, που είναι το µόνο πραγµατικό περιστατικό στον κόσµο, τον θάνατο. Ο άνθρωπος έρχεται και επέρχεται.

Μένει, βέβαια, το όνοµά του που καταξιώνει τη ζωή του. Και το όνοµα του εκπαιδευτικού Κατσιαδράµη ∆ηµήτρη θα µείνει για πάντα στη µνήµη όσων τον γνώρισαν. Γεννήθηκε στη ∆όξα Γορτυνίας όπου έµαθε και τα πρώτα του γράµµατα.

Έτσι συνέχεια επί 6 ολόκληρα χρόνια φοίτησε στο Γυµνάσιο στα Τρόπαια, πηγαίνοντας καθηµερινά µε τα πόδια από το χωριό του τη ∆όξα.

Σπούδασε στη συνέχεια 3 χρόνια στην Παιδαγωγική Ακαδηµία της Τρίπολης.

Ολοκλήρωσε µετέπειτα τις σπουδές του στην πανεπιστηµιακή Μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο ∆ιδασκαλείο Αθηνών, πρώτος επιτυχών µεταξύ 700 υποψηφίων και αποφοίτησε αριστόβαθµος. Του δόθηκε υποτροφία στο εξωτερικό και δεν την αποδέχθηκε για οικογενειακούς λόγους.

Υπηρέτησε σε σχολεία των Αθηνών και στο Νοµό Ηλείας. ∆ιακρίθηκε για τις παιδαγωγικές γνώσεις του. Υπήρξε άριστος δάσκαλος και χρηµάτισε και πρόεδρος του ∆ιδασκαλικού Συλλόγου Πύργου, προσφέροντας αξιόλογες υπηρεσίες.

Έλαβε µέρος σε Πανελλήνιες Εκδηλώσεις της ∆.Ο.Ε. και µε σπουδαία εισήγηση για την Μόρφωση και Επιµορφωση του Εκπαιδευτικού στην Πάτρα σε µεγάλο Συνέδριο 500 συναδέλφων του. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα µε την ευγενέστερη και κατ’ εξοχήν επιστήµη της ∆ιδασκαλίας µέσα στην τάξη, όπου το µέγεθος της προσφοράς του, γενικότερα στην καλλιέργεια του αµάραντου δένδρου της Παιδείας και της εκπ/σης υπήρξε ανεκτίµητο.

Κύριος συντελεστής της δηµιουργίας του αγάλµατος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον Πύργο, στη θέση του Ο.Τ.Ε. ήταν ο ∆ηµήτρης Κατσιαδράµης. Αργότερα προάγεται σε ∆/ντή του 11ου ∆ηµοτικού Σχολείου Πύργου και εργάστηκε για την αναβάθµισή του, όπου και το µετονόµασε σε 11ο ∆ηµοτικό Σχολείο – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Συνταξιοδοτήθηκε ως ∆/ντής του Σχολείου αυτού.

Ήταν παντρεµένος µε την επίσης άριστη δασκάλα κ. Αντωνία και µεγάλωσαν σωστά τον γιο τους Παναγιώτη, τον σπούδασαν γεωπόνο και τον βοήθησαν στην επαγγελµατική του καριέρα. Αποχαιρετούµε τον συνάδελφό µας ∆ηµήτρη και αγαπητό µας φίλο. Καλό ταξίδι ∆ηµήτρη.

Τον δρόµο τετέλεκε, την χριστιανικήν πίστιν τετήρηκε απόκειται αυτώ ο της δικαιοσύνης στέφανος. Θερµά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Κύριος να τον κατατάξει σε δίκαιες σκηνές.

Αιωνία σου η µνήµη αγαπητέ ∆ηµήτρη.

Χάρης Σοµπότης ∆άσκαλος

Πρ. Σχ. Σύµβουλος Π.Ε

Υ.Γ. Η κηδεία του έγινε στη ∆όξα Γορτυνίας την Τετάρτη 13/4/2022

Όλη η επικαιρότητα