Ηλεία

«Έφυγε» ο πρ. Δήμαρχος Γαστούνης Αθανάσιος Χριστόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 76 ετών

Μεσίστια κυματίζει η γαλανόλευκη στο Δημαρχείο Πηνειού από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι, σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Γαστούνης Αθανασίου Χριστόπουλου του Δημοσθένους.

Η Γαστούνη αποχαιρέτησε τον Αθανάσιο Χριστόπουλο τον  πρώην δήμαρχο Γαστούνης, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 76 ετών..

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος ανέλαβε τα «ηνία» του τότε δήμου Γαστούνης από την 1η Ιανουαρίου του 1999 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2002.

Ήταν παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Έφη Μαρκέτου με την οποία απέκτησαν τρεις γιους.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του τέως δημάρχου Γαστούνης τελέστηκε την Κυριακή  στις 10:30 το πρωί, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο εξαιτίας των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Η «Πατρίς» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος..

Εκδήλωση τιμής

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πηνειού μετά την αναγγελία του θανάτου, του πρώην Δημάρχου Γαστούνης  συνήλθε το Σάββατο σε έκτακτη συνεδρίαση παρουσία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου. Ο δήμαρχος  εξήρε την  προσωπικότητα του εκλιπόντος, τις αρετές  που τον χαρακτήριζαν, την προσφορά του στον άνθρωπο, στην κοινωνία της Γαστούνης καθώς και στην ευρύτερη περιοχή  όπως και την μακροχρόνια και  γόνιμη παρουσία του στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου.

Μετά  την εισήγηση του δημάρχου  και διαλογική συζήτηση και αφού εκφράσθηκαν από το Σώμα  τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αθανασίου Χριστοπούλου, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής: Να κυματίζει μεσίστια η σημαία του Δημαρχείου Πηνειού  μέχρι και την  εξόδιο ακολουθία (Κυριακή ώρα 10.30 π.μ) στην οποία παρέστη  ο Δήμαρχος Πηνειού.

Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του μεταστάντος σε οδό στην Κοινότητα Γαστούνης, ενώ μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19 θα διοργανωθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εκλιπόντα στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.

Όλη η επικαιρότητα