Categories: WEB tvΗλεία

Εφύρα: Το DNA δεν «έλυσε» τον γρίφο της δολοφονίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Share

Δεν έγιναν «σοφότεροι» οι Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά δεν έδειξαν κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει τρανταχτή απόδειξη ενοχής για τον δολοφόνου του αδικοχαμένου 68χρονου.

Το DNA που βρέθηκε δεν βοηθά τις Αρχές να «δέσουν» την υπόθεση καθώς δεν παρατηρήθηκε κάτι αφύσικο στην ύπαρξη γενετικού υλικού στο σπίτι που τελέστηκε η στυγερή δολοφονία που παραμένει ανεξιχνίαστη από τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό μπορεί να συντελούν δύο λόγοι. Ο πρώτος είναι η γενίκευση δηλαδή η περίπτωση της εμφάνισης πανομοιότυπου προφίλ δύο διαφορετικών ατόμων – πιθανότητα εξαιρετικά μικρή, αλλά παρούσα. Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με τη μεταδοτικότητα του DNA.

Συγκεκριμένα, γενετικό υλικό μπορεί να μεταφερθεί από αντικείμενο σε αντικείμενο, με αποτέλεσμα να φτάσει ακουσίως ακόμα και στον χώρο του εγκλήματος ή και πάνω στο πτώμα ορισμένες φορές γι’ αυτό και παρά το γεγονός πως οι Αστυνομικοί εδώ και καιρό έχουν εστιάσει σε δύο υπόπτους, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Συγγενείς και φίλοι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αλλά και όλο το χωριό περιμένει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση η οποία έχει τραβήξει αρκετό καιρό και λογικά θα τραβήξει για λίγο ακόμα, αφού οι Αρχές θέλουν να είναι απόλυτα σίγουρες για την επόμενη κίνησή τους, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι ο φόνος δεν θα μείνει ανεξιχνίαστος.

Από την πλευρά της Ασφάλειας πάντως, ο κύκλος των καταθέσεων εδώ και ημέρες έχει ολοκληρωθεί, καθώς οι αξιωματικοί της έχουν πλέον σχηματίσει σαφή εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο 68χρονος συνταξιούχος και πλέον όλα μοιάζουν με μια παρτίδα σκάκι που όταν γίνει το μοιραίο λάθος, θα γίνει και το… ματ.