Έγινε πατροκτόνος για 50 στρέμματα γης – Το έγκλημα που συγκλόνισε την Βουπρασία

Share

H οικογενειακή τραγωδία που συγκλόνισε την Βουπρασία. Ένα αγόρι μόλις 22 ετών, έγινε φονιάς. Σκότωσε τον ίδιο του τον πατέρα… Αφορμή του κακού… πενήντα στρέμματα γης.

Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα της εφ. «Πατρίς», της εποχής, όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ, και φερόταν βάναυσα στην οικογένειά του, αποφάσισε χωρίς την συγκατάθεσή τους, να πουλήσει πενήντα στρέμματα αγροτικής έκτασης με αντάλλαγμα το ευτελές ποσό των οκτώ εκ. δραχμών, και μάλιστα, συμφώνησε να τα λάβει σε δόσεις.

Όλα τα μέλη της οικογένειας, αντέδρασαν έντονα στην απόφαση του αυτή, και προσπάθησαν να τον συνετίσουν. Ιδιαίτερα ο 22χρονος γιος λογομάχησε αρκετές φορές με τον 57χρονο πατέρα του γι αυτό το θέμα, εκείνος όμως ήταν αμετανόητος.

Το απόγευμα της 25ης Ιουλίου του 1952, συναντήθηκε με τον υποψήφιο αγοραστή, στο χωράφι που θα του πουλούσε. Ο 22χρονος υποψιασμένος γι αυτή τη συνάντηση, ακολούθησε τον πατέρα του, και προσπάθησε να τον σταματήσει πριν προχωρήσει στην πώληση της γης τους. Οι δύο τους καβγάδισαν έντονα. Ο 57χρονος σήκωσε την γκλίτσα του κι άρχισε να χτυπά τον 22χρονο. Τότε ο τελευταίος, έβγαλε από την τσέπη του ένα σουγιά, κι άρχισε να μαχαιρώνει τον πατέρα του, στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 57χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, στα χέρια του γιου του…