Αχαϊα

Αίγιο: Μηνυτήρια αναφορά για τη μη αποκομιδή απορριμμάτων, καταθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης

Ακούστε το άρθρο

Στο ίδιο έργο θεατές, οι κάτοικοι της Αιγιάλειας εδώ και πάνω από ένα μήνα συνειδητοποιούν πως η αποκομιδή απορριμμάτων δεν γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όχι μόνο σε απομακρυσμένα σημεία αλλά ακόμα και στα αστικά κέντρα των δημοτικών ενοτήτων.

Ποντίκια, αρουραίοι και διάφορα, διόλου συμπαθή, ζωύφια σε συνδυασμό και με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες, κάνουν την κατάσταση αφόρητη και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ελλοχεύει. Ένας εφιάλτης που όλες οι δημοτικές παρατάξεις κατά την προεκλογική περίοδο υποσχέθηκαν να καταπολεμήσουν με αναφορές και προτάσεις στα προεκλογικά τους προγράμματα και που ως θέμα ήταν πρώτο στην ατζέντα της συνάντησης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την περασμένη Παρασκευή, κατόπιν πρόσκλησης του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, με το καλοκαίρι να είναι μπροστά μας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου προχωρά το αργότερο έως την Τρίτη στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, κινητοποιώντας έτσι τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. “Αυτή τη στιγμή, η γνωστή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ που έχει μπει σε ΦΕΚ και αποτελεί νόμο του Κράτους, δεν εφαρμόζεται όσον αφορά τη μεταφορά και εναπόθεση απορριμμάτων ημερήσιας παραγωγής στον ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς στην Ηλεία. Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης όφειλε να πράξει τα νόμιμα για να μην μεταβληθεί η Αιγιάλεια σε χωματερή όπως τώρα” τονίζει μιλώντας στο filodimos.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Μπέσκος, ο οποίος τονίζει πως η μηνυτήρια αναφορά θα κοινοποιηθεί, εκτός από την κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, και στον Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας αλλά και στην Αιγιώτισσα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου. Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Μπέσκος, θα ζητηθεί η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για κάθε εμπλεκόμενο, υπενθυμίζοντας πως πέρσι σε ανάλογη αναφορά επίσης του Δικηγορικού Συλλόγου, ήταν άμεση η αντίδραση των εισαγγελικών αρχών και ξεκίνησε έτσι η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όλα αυτά ενώ κρίνεται επιβεβλημένη η πολιτική απόφαση, σε κεντρικό επίπεδο, της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αίτημα το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ανταπόκριση, ενώ η απερχόμενη δημοτική αρχή δείχνει να μην μπορεί πλέον να κάνει και πολλά πράγματα μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε και αναλαμβάνει το νέο δημοτικό συμβούλιο υπό τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές μη θέλοντας να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Πηγή: filodimos.gr

Όλη η επικαιρότητα