Αχαϊα

Αίγιο: Πόλεμος του δήμου στη «μαφία» της λαϊκής!

Ακούστε το άρθρο
Εντείνει το δυνατό πρέσινγκ προς τους μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών, της υπαίθριας λαϊκής αγοράς του Αιγίου, ο Δήμος Αιγιάλειας, που την τελευταία περίοδο, εμφανίζεται περισσότερο παρά ποτέ αποφασισμένος να βάλει τάξη, προστατεύοντας τους νόμους αλλά και τα νόμιμα συμφέροντα των στεγασμένων εμπόρων.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Ο νεοδιορισθείς αντιδήμαρχος ανάπτυξης Βασίλης Θ. Χριστόπουλος, κάθε Σάββατο πλέον, πηγαίνει στη λαϊκή, μαζί με δημοτικό υπαλληλικό κλιμάκιο, ώστε να ελέγξει τους πωλητές, το χώρο που καταλαμβάνουν, δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα ότι «τα ψέματα τελείωσαν» και τα προβλεπόμενα στα παζάρι θα πρέπει να τηρηθούν οπωσδήποτε.
Στη κατεύθυνση αυτή, προ ημερών, ο δήμαρχος Θ. Παναγόπουλος, όρισε υπάλληλο με αρμοδιότητα το έργο του επιτόπιου ελέγχου στη λαϊκή και της εύρυθμης λειτουργία της, ο οποίος σήμερα θα κάνει «πρεμιέρα» και το σημαντικότερο, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου θα είναι ο ίδιος εκεί κάθε Σάββατο, έχοντας σαφή εικόνα και όχι τυχαία ή σποραδική, αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών.
Η ΒΟΥΛΗΣΗ
Το πλαίσιο της πολιτικής για την πάταξη του παρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, χαράσσει με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα ο κ. Χριστόπουλος, που χρησιμοποιεί τη φράση «το μαχαίρι στο κόκκαλο» για την εξυγίανση της αγοράς.
«Δεν ξέρω πως είχαν μάθει κάποιοι, αλλά δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανέναν. Ας καταλάβουν ότι οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν κι αν δεν συμμορφωθούν, θα επιβληθούν και πρόστιμα σε όσους παρανομούν, ασύδοτα» λέει στην «Π».
Η ΕΙΚΟΝΑ
Κάθε εβδομάδα, τα δεδομένα δείχνουν πάντως ν’ αλλάζουν, αφού οι παρανομούντες που παρεισφρέουν εναλλάσσονται, υποτιμώντας τη δυνατότητα δήμου ή και αστυνομίας να τους πλήξουν μόνιμα, μαθημένοι σε ένα ιδιότυπο «κρυφτό», που ξεκινά στις παρυφές της οδού Κανελλοπούλου και φτάνει μέχρι τη Ν. Σουλιώτη.
Συχνά, πρόκειται γι’ αυτούς, που δελεάζουν το καταναλωτικό κοινό, με χαλιά, ρολόγια, πουλερικά, ρούχα κ.ά. και οι οποίοι μόλις αντιλαμβάνονται απουσία Αρχών, «ξεπουλούν», στις δε παρατηρήσεις νομίμων μικροπωλητών ή και εμπόρων, δεν διστάζουν να απειλήσουν ή και να διαπληκτιστούν μαζί τους, σπέρνοντας «τρομοκράτηση».
Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα