Ηλεία

Εγκαίνια την Παρασκευή για το «Κερνάμε Ελλάδα»

17272_ph1.jpg

Το ρολόι μετρά πλέον αντίστροφα για το τριήμερο Φεστιβάλ γαστρονομίας «Κερνάμε Ελλάδα» που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό αθλητικό κέντρο Αμαλιάδας από την ερχόμενη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, με πολλές εκπλήξεις για το κοινό.

Το κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας έχει αρχίζει και αλλάζει όψη, αφού οι προετοιμασίες έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία και ήδη έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει τα περίπτερα της έκθεσης.

Άμεσα και τα περίπτερα


Από το πρωί της Δευτέρας, συνεργεία εργάζονταν πυρετωδώς για να τοποθετήσουν τη μοκέτα που θα καλύπτει όλο το κλειστό γυμναστήριο και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ηλείας και μέλος της Οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, που παρακολουθεί στενά όλη την προετοιμασία, Αντώνης Παρασκευόπουλος, από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να ξεκινήσουν να στήνονται τα περίπτερα με τα τοπικά προϊόντα, ενώ με περίπτερα θα συμμετέχουν και οι επτά περιφέρειες της χώρας.

Τα περίπτερα αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη και το Φεστιβάλ θα ανοίξει άτυπα τις πύλες τους στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στην τελική ευθεία

Αν και το πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, ο κ. Παρασκευόπουλος αποκάλυψε ότι στο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου, θα γίνει παρουσίαση για το «Ρόδι», με σημαντικές ομιλίες από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ουσιαστικά πρόκειται για ένα πανελλήνιο συνέδριο για το «Ρόδι», δίνοντας την δυνατότητα στους παραγωγούς της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής να ενημερωθούν για τη νέα καλλιέργεια.

Παράλληλα, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για αρωματικά φυτά και καινοτόμες καλλιέργειες, ενώ το Σάββατο θα γίνει παρουσίαση για το ελαιόλαδο και το κρασί.

«Εκτός από τη γευσιγνωσία και τη γαστρονομία σε προϊόντα που έχει ο νομός αλλά και οι επτά περιφέρειες της χώρας, ο επισκέπτες θα ενημερωθούν και για τις νέες καλλιέργειες και ουσιαστικά επιτυγχάνεται ένας πολύ καλός συνδυασμός για να αποκομίσουν νέες ιδέες», υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ στην Ηλεία.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, γαστρονομικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, θα υπάρχει παιδότοπος, θα γίνει παρουσίαση παιδικού πρωινού, θα παρουσιαστούν παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις.


Το ωράριο του Φεστιβάλ θα είναι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου επίσης από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα