Ηλεία

Έγκαιρες επεμβάσεις σε Επιτάλιο και Σπιάτζα

Η αμεσότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου αποδείχθηκε σωτήρια...
Ακούστε το άρθρο

Η αμεσότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου έχει αποδειχθεί σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες, προλαβαίνοντας πριν οι εστίες γίνουν πιο επικίνδυνες και για τις περιουσίες του κόσμου, αλλά και για τις εκτάσεις.

Χρονικά προηγήθηκε η περίπτωση του Επιταλίου το περασμένο Σάββατο, όπου φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο στο Επιτάλιο, απέναντι από το γήπεδο της περιοχής. Το συμβάν φαίνεται να ξεκίνησε από τον κάδο απορριμμάτων που είναι έξω από το γήπεδο και να επεκτάθηκε έπειτα προς το οικόπεδο. Παρότι η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, η φωτιά είχε προλάβει να κάψει όλο τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από το σπίτι, ωστόσο δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών. Επικεφαλής της επιχείρησης ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης.

Στο σημείο βρέθηκε πρώτο και όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, που κατάφερε και έσβησε τις επικίνδυνες για το σπίτι εστίες.

Πρόλαβαν τα χειρότερα

Άμεση ήταν η κινητοποίηση χθες για φωτιά στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς, στη Σπιάτζα, όπου πυρκαγιά έκαιγε έκταση με καλάμια και χόρτα. Μάλιστα οι δυνάμεις, 3 οχήματα με 6 άνδρες, έφθασαν στο σημείο τόσο γρήγορα που η φωτιά πρόλαβε να κάψει μόλις 100 τ.μ. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης.

Να συμπληρωθεί πως μετά την κατάσβεση εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο δυο αλλοδαποί άνδρες Πακιστανικής προέλευσης, τους οποίους το Ανακριτικό τμήμα οδήγησε στην υπηρεσία προκειμένου να καταθέσουν κάποια λεπτομέρεια που θα βοηθήσει τους άνδρες της υπηρεσίας να εντοπίσουν τον υπαίτιο.

Όλη η επικαιρότητα