Ηλεία

Εγκατάσταση νέας κεραίας Free Wifi στην τοπική κοινότητα Δάφνης από τον Δήμο Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Ήλιδας συνεχίζει την επέκταση του ασυρμάτου δικτύου, δίνοντας την δυνατότητα στους δημότες να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες ίντερνετ για επικοινωνία, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και άλλες δυνατότητες χρήσης, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Έτσι σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Απριλίου η εγκατάσταση νέας κεραίας Free Wifi στην τοπική κοινότητα Δάφνης.

Αναλυτικές πληροφορίες για το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ήλιδας παρέχονται στην ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.dimosilidas.gr/…/article/9-uncategorised/335-wifi

Να τονίσουμε πως ο Δήμος Ήλιδας διαθέτει Ασύρματο Δίκτυο, το οποίο παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολίτες και επισκέπτες. Η πρόσβαση στο Internet –όπου υπάρχει δίκτυο– είναι ελεύθερη για όλους (χωρίς κωδικό πρόσβασης και χωρίς χρονικό περιορισμό παραμονής), αρκεί βέβαια οι χρήστες να διαθέτουν τα κατάλληλα τερματικά.

Για να είναι δυνατή η σύνδεση είναι απαραίτητη η οπτική επαφή του τερματικού (λάπτοπ/τάμπλετ) του χρήστη με την κεραία που έχει τοποθετήσει ο δήμος. Σε περίπτωση που υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του σημείου εγκατάστασης και της οικίας του τελικού χρήστη, μπορεί ο κάθε χρήστης να συνδεθεί με την χρήση δικής του κεραίας, την οποία θα την τοποθετήσει σε υψηλό σημείο(πχ ταράτσα) της οικίας του ώστε να υπάρχει οπτική επαφή με την κεραία του δήμου.

Η ταχύτητα σύνδεσης ανά χρήστη είναι ελεγχόμενη, προκειμένου να υπάρχει η βέλτιστη αξιοποίηση του δικτύου και εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων  χρηστών.

Το ασύρματο δίκτυο ελέγχεται από κατάλληλο λογισμικό ώστε να γίνεται ορθή χρήση του εύρους ζώνης του δικτύου, έλεγχος της ταχύτητας ανά χρήστη, έκδοση αναφορών/στατιστικών, προβολή κατάστασης δικτύου σε πραγματικό χρόνο κ.α.

Το δίκτυο περιλαμβάνει 2 Κεντρικά Σημεία Διαχείρισης τα οποία βρίσκονται στο Δημαρχείο Αμαλιάδας και στο Δημαρχείο του Πρώην Δήμου Πηνείας, 3 Σταθμούς Αναμετάδοσης και Σταθμούς Βάσης σε κεντρικά σημεία στα περισσότερα χωριά του Πρώην Δήμου Πηνείας καθώς και σε χωριά της Αμαλιάδας (συνολικά 35 σταθμοί). Το ασύρματο δίκτυο τροφοδοτείτε από 2 ADSL γραμμές ταχύτητας 24 Mbps στο Σιμόπουλο και 1 VDSL 50Mbps στην Αμαλιάδα.

Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν εγκατασταθεί τουλάχιστον 15 νέοι κόμβοι σε Φραγκαπήδημα, Κουρούτα, Κρυονέρι, Περιστέρι, Αυγείο, Καλύβια, Γαλούπι, Σώστι, Λουκά, Κέντρο, Πρινάρι, Δαφνιώτισσα, Κεραμιδιά, Σκλίβα (2η Κεραία).

Ο ενεργός εξοπλισμός του ασυρμάτου δικτύου είναι εγκατεστημένος σε 19 σημεία της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, σε 12 πρώην κοινότητες του Δήμου Ήλιδας και σε 5 σημεία στην Αμαλιάδα.

Όλη η επικαιρότητα