Categories: Ηλεία

Εγκαταστάθηκε ο Μετεωρολογικός Σταθμός στο αεροδρόμιο Επιταλίου

Share

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η εγκατάσταση του Μετεωρολογικού σταθμού στο Αεροδρόμιο του Επιταλίου, ενός σημαντικού έργου για την Ηλεία τόσο από πλευράς Μετεωρολογικής Υποστήριξης, όσο και για τους αγρότες της περιοχής , οι οποίοι πλέον θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα μετεωρολογικά δεδομένα του νομού.

Ο εν λόγω Σταθμός, είναι ένας από τους 80 συνολικά σε όλη την επικράτεια και εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης του Δικτύου της χώρας (μέσω ΕΣΠΑ), με σύγχρονα ψηφιακά συστήματα, για την παραγωγή και διάθεση μέσω διαδικτύου δεδομένων από τους Σταθμούς, προς κάθε ενδιαφερόμενο, για την κάλυψη των αναγκών της ΕΜΥ.

Μετά την εγκατάσταση του εγκατάσταση του Μετεωρολογικού σταθμού στο Αεροδρόμιο του Επιταλίου, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου, Θοδωρής Γιαννακούλιας σε σχετική ανάρτηση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και ιδιαίτερα, τον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο Σμχο Γεράσιμο Αρμένης , τον πρώην Δτη της Ε.Μ.Υ. Υποπτέραρχο. κ. Αθανάσιο Γατόπουλο καθώς και τον νυν Δτη Υποπτέραρχο κ. Δημήτριο Σιδερίδη. Είναι Επίσης να ευχαριστήσω τον ανάδοχο του έργου κ. Γεώργιο Μεσιμέρη, μαζί με το προσωπικό του, για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτές τις δύο ημέρες».