Ηλεία

Έγκλημα – Ανδραβίδα: Προφυλακιστέος ο 60χρονος δράστης – Επιμένει πως «δεν θυμάται» για τα παιδιά!

Ανακριτής και εισαγγελέας, ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, κι έτσι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος, θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές. 
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 60χρονος «μακελάρης» της Ανδραβίδας, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη, σκότωσε το ζευγάρι Αρμάντο και Μαρία Κλότσι, και τα δύο παιδιά τους, 1,5 και 2,5 ετών. Ανακριτής και εισαγγελέας, ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γκελντής, Γιάννης Τσουκαλάς

Ο 60χρονος Δ.Β., κατά τη διάρκεια της απολογία του, η οποία κράτησε τεσσεράμισι περίπου ώρες παραδέχθηκε για ακόμη μια φορά ότι σκότωσε το ζευγάρι, εξακολούθησε όμως να ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τίποτα για τα παιδιά.

«Δεν θυμάμαι»

«Ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι», φέρεται να είπε ο δράστης, στον ανακριτή, σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ζευγάρι, δημιουργούσε προβλήματα στην μητέρα του 60χρονου, η οποία διαμένει ακριβώς πάνω από το σπίτι που έγινε το φονικό. «Πήγα στο σπίτι τους, μαλώσαμε. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου έβγαλα το όπλο και τους πυροβόλησα». Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή για το τι συνέβη με τα παιδιά, ο δράστης συνέχισε να λέει διαρκώς, πως δεν θυμάται.

«Γύρισα να ταΐσω τον σκύλο»

Στην ερώτηση, γιατί γύρισε πίσω στο σπίτι του, στην Ανδραβίδα, ο 60χρονος απάντησε πως δεν το έκανε για να πάρει χρήματα, ή για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να ταΐσει τον σκύλο του, ενώ για το όπλο του φόνου, ανέφερε πως ήταν κειμήλιο από τον πατέρα του.

«Γύρισα στην Ανδραβίδα για να ταΐσω τον σκύλο μου» – Τι είπε στην απολογία του ο 60χρονος μακελάρης (βίντεο)

Στον 60χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τετραπλή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ήδη έχει πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Έκοβαν το νερό και το ρεύμα στην υπερήλικη μητέρα του»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, κ. Σπύρος Ανδριόπουλος δήλωσε πως δεν έγινε δεκτό στην παρούσα φάση το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον πελάτη του. Ακόμη, μίλησε για τα κίνητρα του εξηγώντας πως, το έγκλημα δεν τελέσθηκε για τα χίλια ευρώ, τα οποία χρωστούσε το ζευγάρι στον 60χρονο, αλλά λόγω των επαναλαμβανόμενων διενέξεων που είχαν μαζί του, σχετικά με προβλήματα που όπως ισχυρίζεται δημιουργούσαν στην μητέρα του. «Της έκλειναν το νερό και το ρεύμα», είπε συγκεκριμένα ο συνήγορος υπεράσπισης, και συνέχισε: «την ημέρα που τελέσθηκε το έγκλημα, η μητέρα του τον πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας, λέγοντας του πως δεν είχε ξανά νερό και ρεύμα, τότε εκείνος πήρε τηλέφωνο το ζευγάρι σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση, αλλά εκείνοι του επιτέθηκαν φραστικά. Τότε αποφάσισε να πάει στο σπίτι τους ώστε να μιλήσουν από κοντά. Αφού μπήκε στο σπίτι με δική τους παραίνεση, ξεκίνησαν πρώτα μια λεκτική αντιπαράθεση η οποία μετατράπηκε σε συμπλοκή ανάμεσα στους τρεις τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο υπνοδωμάτιο, όπου τους πέταξε στο κρεβάτι και τους πυροβόλησε».

Το χρονικό της φρίκης

Όσον αφορά το χρονικό του στυγερού εγκλήματος ο Δ.Β μετέβη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (2 Μαρτίου), σε σπίτι ιδιοκτησίας του στην Ανδραβίδα, που ενοικίαζε σε ζευγάρι αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν με τρία ανήλικα παιδιά και με τη χρήση πυροβόλου όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο αλλοδαπό πατέρα των δύο παιδιών, την 37χρονη αλλοδαπή σύζυγό του, ενώ παράλληλα προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, με απόφραξη των αεροφόρων οδών, στα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας ενάμιση και δυόμιση ετών, αντίστοιχα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης πυροβόλησε το ζευγάρι στο κρεβάτι την στιγμή που κοιμόταν.

Ο 60χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε το μαξιλάρι ως σιγαστήρα για να μην ακουστεί ο θόρυβος, ενώ τον σύζυγό της τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι για να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος μετέφερε τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται, στο σπίτι που ενοικίαζε το ζευγάρι.

Επιπλέον, ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε εναποθέσει δίπλα από το τρέιλερ, επάνω σε κλινοσκεπάσματα, τη σορό του δυόμιση ετών παιδιού των θυμάτων, ενώ η σορός του ενάμιση ετών αγοριού, εντοπίστηκε από τον 10χρονο γιο της 37χρονης, στο εσωτερικό του σπιτιού, την στιγμή που επέστρεφε σε αυτό.

Ανδραβίδα: Εδώ έσυρε τα άψυχα σώματα των θυμάτων του ο 60χρονος – Θα ξεφορτωνόταν τα πτώματα (φωτο/βίντεο)

Το μικρότερο τέκνο των θυμάτων μεταφέρθηκε με ιδιωτικά μέσα πολιτών, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 60χρονος αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή.

Για τον εντοπισμό του και την προσαγωγή αρχικά του δράστη, συγκροτήθηκαν άμεσα ειδικά συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας, που αναπτύχθηκαν στις ευρύτερες περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα