Ελλάδα Ηλεία

Έγκλημα στα Πατήσια – Όλοι ύποπτοι στο στενό κύκλο της 32χρονης από την Ηλεία

Η αστυνομία στην παρούσα φάση δεν εξαιρεί κανέναν από την εικόνα στις έρευνες της για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της άτυχης 32χρονης Ηλείας εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που έγινε στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, στα Άνω Πατήσια, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Σήμερα μάλιστα, περίπου στις 12 το μεσημέρι προσήλθε και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας στην ΓΑΔΑ, συνοδεία δικηγόρου, για να καταθέσει όσα τυχόν γνωρίζει στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Σοκάρει ο πατέρας Δώρας Ζέμπερη: «Το απόγευμα της δολοφονίας πέρασα τυχαία με το ταξί έξω από το νεκροταφείο» (VIDEO)

Βέβαια, είναι απορίας άξιο γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να πάει στην Ασφάλεια, ενώ ήδη έχει μοιραστεί δημοσίως τις σκέψεις και τις υποψίες του σε τηλεοπτικούς σταθμούς από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος, όπου αρχικά το κίνητρο κατά την άποψή του ήταν οι υποθέσεις που αναλάμβανε η κόρη του ως εφοριακός και πρόσφατα αναφέρθηκε και σε ένα άλλο περιστατικό, μιλώντας πάντα σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου ισχυρίστηκε πως την ώρα της δολοφονίας περνούσε τυχαία από την περιοχή και ενδεχομένως πήρε κούρσα με το ταξί του τον δολοφόνο της κόρης του.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο πελάτης ήταν αναστατωμένος και γνώριζε ότι είχαν κλείσει οι γραμμές του ηλεκτρικού. Αυτό βεβαίως το τελευταίο θα το γνώριζε ο οποιοσδήποτε επιβάτης έχανε το τρένο και θα βιαζόταν να πάει στον προορισμό του.

Όπως και να έχει αυτά έχει κληθεί έστω και ετεροχρονισμένα να τα καταθέσει στις Αρχές, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δίνουν περισσότερη βάση όχι μόνο σε αυτά που θα επιλέξει να πει στις Αρχές ο ίδιος, αλλά κυρίως σε αυτά που θα τον ρωτήσουν να τους πει…

Αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι δημόσιες κατηγορίες της αδερφής του θύματος αλλά και της θείας της και αδερφής του πατέρα που τον κατηγορεί πως απομυζούσε οικονομικά την κόρη του και την έβαζε να πληρώνει τα χρέη του, φοβούμενη ότι μπορεί το άτυχο κορίτσι να έχει πέσει τυχόν θύμα εκβιασμού από εκείνους στους οποίους ο πατέρας χρωστούσε…

Όλα αυτά έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των ερευνών και κυρίως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η ανάλυση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του θύματος και κυρίως οι αναρτήσεις και οι διάλογοι στο Facebook, μήπως μπορέσουν να βρουν κίνητρο και δράστη μέσω αυτού.

Ειδικά για το τελευταίο δεν φαίνεται τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά, ενώ οι πρώτες απαντήσεις που έχουν λάβει οι Αρχές από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, επίσης δεν φανερώνουν κάτι ύποπτο με την πρώτη ματιά. Αναμένονται όμως  ακόμα πλήρη αποτελέσματα τα επόμενα 24ωρα που ίσως να κρύβουν κάποια άκρη στο νήμα της υπόθεσης.

Όπως τονίζεται λοιπόν σε κάθε τόνο από τις Αρχές, σε αυτή την χρονική στιγμή οι πάντες μπορούν να θεωρούνται ύποπτοι και κυρίως όταν οι έρευνες αναζητούν το κίνητρο στον στενό και ευρύτερο κύκλο της κοπέλας, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού τους στην Αστυνομία ότι λείπει η τσάντα της και άρα είτε ο δράστης σκηνοθέτησε ληστεία είτε πράγματι το κίνητρο ήταν η ληστεία και μάλιστα από ένα άτομο με διαταραγμένο ψυχισμό.

Ωστόσο, η επιλογή του χώρου της επίθεσης, δείχνει πάνω από όλα ότι ο δράστης είχε γνώση για το που βρισκόταν και που συνήθιζε να πηγαίνει το θύμα, όπως επίσης οι 14 μαχαιριές εκ των οποίων οι τέσσερις ειδικά, ήταν μοιραίες, συνήθως υποδηλώνουν μίσος και προσωπικό μένος…

Κάποιο πιεστικό φλερτ αυτή την εποχή η κοπέλα δεν είχε όπως επίσης ο χωρισμός της πριν περίπου έναν χρόνο έγινε ήρεμα και χωρίς ακραίες εντάσεις.

Σημειώνεται ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα δεν είχαν όλα μεγάλο βάθος πλην των τεσσάρων που θεωρούνται και τα μοιραία σε πλάτη και θώρακα και αυτό έκανε ορισμένους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο δράστης θα μπορούσε να είναι γυναίκα με περιορισμένη μυϊκή δύναμη, ωστόσο το πόρισμα του ιατροδικαστή κάνει λόγο και για μαχαίρι με μικρή λάμα και αυτό από μόνο του δικαιολογεί το όχι μεγάλο βάθος στην πλειονότητα των τραυμάτων.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα