Ελλάδα

Έγκλημα στη Ρόδο: Αυτές είναι οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων

Ο ένας στον άλλον επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη οι δύο κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τις απολογίες τους, είναι εμφανές ότι τόσο ο ένας όσο και ο άλλος αποποιούνται την τέλεσή του.

Η απολογία του 21χρονου

Αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του ο 21χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε η εκπομπή “Μαζί σου” στον ΣΚΑΙ για το περιεχόμενο της απολογίας του 21χρονου. ο Ροδίτης, γόνος γνωστής οικογένειας του νησιού, τα ρίχνει όλα στον 19χρονο Αλβανό και υποστηρίζει πως εκείνος, περιγράφει τις δικές του πράξεις ως δικές του.

Λέει ότι ο συγκατηγορούμενος του χτύπησε την άτυχη φοιτήτρια και αποφάσισε να την πετάξει στα βράχια όπου βρέθηκε νεκρή.

Όπως αναφέρει, υπήρξε παρεξήγηση μεταξύ του 19χρονου και της 21χρονης, εξηγώντας ότι “τα λόγια που του είπε σε εμένα προκάλεσαν χαμόγελα αλλά σε εκείνον οργή”. Εκείνος χτύπησε την Ελένη η οποία σωριάστηκε στο πάτωμα.“Εγώ του είπα να ειδοποιήσω ασθενοφόρο αλλά εκείνος μου είπε να μην τολμήσω. Με απείλησε πως αν μιλούσα θα έβαζε συγγενείς του να με καθαρίσουν. Πίστευε πως η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ήδη νεκρή.”

“Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ και φόβου. Την έβαλε στη θέση του συνοδηγού τυλιγμένη με ένα σεντόνι και εγώ κάθισα στην καρότσα. Όταν φτάσαμε την έβγαλε από το αυτοκίνητο και ενώ νόμιζα πως θα την αφήσει στην άκρη την πέταξε στη θάλασσα. “Αυτό ήταν” μου είπε και συνέχισε: “τώρα ξέχασε το συμβάν και μην τολμήσεις να πεις τίποτα σε κανέναν”

Όπως λέει ο 21χρονος στη συνέχεια επέστρεψαν στο διαμέρισμα και καθάρισαν. “Ήταν ψυχρός και απόμακρος. Είχε αφήσει υπονοούμενο ότι αν δεν κάνω ό,τι λέει, θα έχω την τύχη της κοπέλας. Επειδή είναι γνώστης πολεμικών τεχνών φοβήθηκα. Μέχρι και σήμερα είμαι σε κατάσταση σοκ” λέει μεταξύ άλλων ο 21χρονος.

Τι ομολόγησε ο 19χρονος

Ο 19χρονος κατηγορούμενος στην προανακριτική κατάθεση που έδωσε στους άντρες του λιμενικού, αναφέρει: “η Ελένη μου είχε ζητήσει να φέρω ένα φίλο μου και εγώ το έκανα. Πήγαμε και την πήραμε από το σπίτι της και καταλήξαμε στο διαμέρισμα του φίλου μου”.

“Μόλις φτάσαμε στο σπίτι αρχίσαμε να ερχόμαστε σε επαφή, αλλά η Ελένη δεν ήθελε. Ο φίλος μου την χτύπησε. Είχαμε πιει πολύ και την χτυπήσαμε δυνατά στο πρόσωπο. Εκείνη ζαλίστηκε. Μας είπε ότι θα το πει στην αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου της έριξε γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι”.

Όπως λέει ο 19χρονος, η Ελένη Τοπαλούδη είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Σε αυτό το σημείο αρχίζει να τα ρίχνει όλα στον 21χρονο Ροδίτη φίλο του. “Εγώ ήθελα να την πάμε στο νοσοκομείο αλλά ο φίλος μου που οδηγούσε το βανάκι πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια. “Πάμε να το τελειώσουμε” μου είπε”.

“Σε αυτό το σημείο την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα. Στη συνέχεια πήγαμε στο σπίτι και καθαρίσαμε με μια σφουγγαρίστρα. Αμέσως μετά πήγαμε ξανά στην παραλία και πετάξαμε τα πράγματά της, λίγο πιο κάτω. Σε εκείνη την περιοχή πετάξαμε και το ηλεκτρικό σίδερο”.

enikos.gr

Όλη η επικαιρότητα