Ελλάδα

Έγκλημα στη Σητεία: Ένοχος ο 37χρονος για τον στραγγαλισμό της συζύγου του

Ακούστε το άρθρο

Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 37χρονος Κρητικός που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, τον Μάρτιο του 2019, στην πόλη της Σητείας.

Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ αθωώθηκε για την έκθεση ανηλίκων κατά συρροή και την κατοχή ναρκωτικών σκευασμάτων.

Η πλευρά της υπεράσπισής ζήτησε από την Έδρα να αναγνωριστούν στον 37χρονο ελαφρυντικά. Ο Εισαγγελέας πρότεινε με τη σειρά του να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Αυτήν την ώρα η συνεδρίαση έχει διακοπεί, καθώς οι δικαστές συσκέπτονται για το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο.

Η απολογία

Νωρίτερα κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα πολλές φορές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι άρχισε να μιλά περιγράφοντας τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε!

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή που περιέγραψε το πώς έφτασε να βάλει τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας, αποκαλύπτοντας πως όλο αυτό έγινε μπροστά στα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας τότε 18 και 6 μηνών!

via

Όλη η επικαιρότητα