Categories: WEB tvΗλεία

Έγκλημα στην Εφύρα: Περιμένουν να «μιλήσει» το DNA

Share

Άλυτος «γρίφος» παραμένει ακόμα για τις Αρχές η εξιχνίαση της δολοφονίας του Χαράλαμπου Ανανωστόπουλου στην Εφύρα.

Η έρευνα έχει «κολλήσει» στην έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων αφού εννιά μέρες μετά, το φονικό όπλο με το οποίο ο δράστης συνέθλιψε το κρανίο του άτυχου 68χρονου ακόμα… αγνοείται ενώ με δεδομένο ότι ο αδελφός του θύματος καθάρισε τα πάντα μην αντέχοντας να βλέπει τα αίματα και πιθανώς να σβήστηκαν ίχνη, η Αστυνομία πλέον έχει επικεντρωθεί σε άλλα μέσα προκειμένου να «δέσει» την υπόθεση.

Ένα από αυτά, είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση του γενετικού υλικού που βρέθηκε τόσο στο θύμα, όσο και στο σπίτι του εγκλήματος, με τις πρώτες απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά να αναμένονται πιθανότατα έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Από εκεί και πέρα, το υλικό από τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου και πιθανώς από κάποια ύποπτη κίνηση στην γύρω περιοχή λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο αδικοχαμένος συνταξιούχος συνεχίζονται να βρίσκονται στο επίκεντρο και εξετάζονται παράλληλα με τις καταθέσεις ατόμων από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Ωστόσο, αναζητώντας ατράνταχτα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση του γρίφου, οι αστυνομικοί κάλεσαν πάνω από μία φορά ορισμένους συγγενείς και φίλους του 68χρονου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο αδελφός και ο ανιψιός του θύματος κλήθηκαν να καταθέσουν πέντε φορές μέχρι στιγμής!

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται και το κίνητρο το οποίο μπορεί να είχε ο δράστης της στυγερής δολοφονίας. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι πιθανότατα η άρνηση του θύματος σε κάτι που του ζήτησε ο δολοφόνος ήταν ο λόγος ή η αιτία που προκάλεσε την οργή του ξεσπώντας με μανία πάνω στον 68χρονο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο κεφάλι και τον αυχένα.

Όλα έγιναν σε λίγα λεπτά

Προσπαθώντας οι Αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, έχουν κάνει την Εφύρα άνω – κάτω, αφού έχουν μιλήσει με πολύ κόσμο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ερευνήσει και ορισμένα σπίτια στην προσπάθεια να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Το οξύμωρο είναι πως παρά το γεγονός πως σε ορισμένες καταθέσεις, υπάρχουν αντιφάσεις, γεγονός που έχει κάνει την Αστυνομία να υποπτεύεται συγκεκριμένα άτομα, όλοι από αυτούς που πέρασαν από το Α.Τ. Ήλιδας τις τελευταίες ημέρες φέρεται πως είχαν άλλοθι. Αυτό κάνει τους έμπειρους αξιωματικούς να πιστεύουν πως όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, αφού εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο δολοφόνος ήταν πολύ κοντινό πρόσωπο του θύματος.

«Όποια υποψία κι αν έχουμε, δεν επιτρέπεται να τη δημοσιοποιήσουμε, διότι δεν έχουμε ακόμη στη διάθεσή μας αποδεικτικά στοιχεία για τον δράστη της δολοφονίας του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου» εξήγησε ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και συνέχισε λέγοντας πως: «Αν δεν προκύψει κάποια εξέλιξη τώρα θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Ίσως βγει κάτι από εκεί».