Ελλάδα

Έγκλημα στην Καβάλα: «Η Άννα κατέγραφε τις συνομιλίες τους, φοβόταν», λένε συγγενείς του θύματος

Ακούστε το άρθρο

Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινότητα της Καβάλας από τις δολοφονίες μητέρας και βρέφους, με συγγενείς και φίλους της οικογένειας να μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και τον χαρακτήρα του δράστη και αυτόχειρα κτηνοτρόφου.

Συγγενικά πρόσωπα της άτυχης Άννας μιλώντας στο Star αναφέρουν πως η γυναίκα φοβόταν και κατέγραφε τις συνομιλίες με τον κτηνοτρόφο στις συναντήσεις τους.

«Έγραφε με το κινητό η κοπέλα… Φοβόταν…», δήλωσε η θεία της, συμβουλεύοντας τις γυναίκες να μιλούν και να φεύγουν σε ανάλογες καταστάσεις.

Η αστυνομία έχει πάρει το κινητό της και εάν η άτυχη κατέγραφε και στη μοιραία συνάντησή τους στο μαντρί, τότε θα υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο της τραγωδίας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε πρώτα το μωρό πιθανώς για να τιμωρήσει την εν διαστάσει συζυγό του και στη συνέχεια σκότωσε και την ίδια.

Όπως όλα δείχνουν η επιμέλεια του παιδιού που είχε αποκτήσει η πρώην σύντροφός του, ήταν η κόκκινη γραμμή για τον 56χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα, ο οποίος κάλεσε την πρώην σύντροφό του σε ένα από τα μαντριά που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του, όπου σκότωσε την ίδια και το 10 μηνών βρέφος.

Ο στενός οικογενειακό κύκλος της οικογένειας αναφέρει επίσης πως ο 57χρονος ήταν χρεωμένος και ζούσε κυρίως με τα χρήματα που έβγαζε η κοπέλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι ο δράστης είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Χωρίς συγγενείς και φίλους η κηδεία του 56χρονου

Η κηδεία του 56χρονου τελέστηκε χωρίς συγγενείς και φίλους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κηδεία δεν πήγε ούτε ο ίδιος ο πατέρας του. Το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία με τη συνοδεία περιπολικού, με τον ιερέα αρχικά να αρνείται να ψάλλει, αλλά με εντολή δεσπότη τελέστηκε κανονικά η κηδεία.

Οι σοροί της γυναίκας και του βρέφους θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν εκεί το τελευταίο αντίο.

Το πρωί παραδόθηκαν στους συγγενείς οι τρεις σοροί προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ταφής τους. Η σορός της 31χρονης και του 10 μηνών γιου της θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου μένει μόνιμα η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Ωστόσο, μετά από επιθυμία της μητέρας, που κατάγεται από τη Λεκάνη, αποφασίστηκε οι σοροί να μεταφερθούν στη Γερμανία προκειμένου να γίνουν εκεί οι ακολουθίες ταφής.

Η 31χρονη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, ήταν ρωμαιοκαθολική, ενώ το βρέφος είχε βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος στα μέσα Ιουλίου στην εκκλησία της Λεκάνης.

Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ο ιατροδικαστής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, Νίκος Κιφνίδης, μίλησε στη Voria.gr, λέγοντας πως είχε ένα δύσκολο έργο, ιδίως με την εξέταση του 11 μηνών Στέλιου.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο 56χρονος φέρεται αρχικά να πυροβόλησε το μωρό, το οποίο είχε τοποθετήσει στο έδαφος, πισώπλατα και αριστερά, μπροστά στα μάτια της μητέρας του. Χρησιμοποίηση μονόκαννο όπλο του και χρησιμοποίησε σκάγια για πουλιά. Ο θάνατος του βρέφους ήταν ακαριαίος.

Στη συνέχεια, ξαναγέμισε το όπλο του και αυτή τη φορά με δράμια, δηλαδή σκάγια που σκοτώνουν αγριογούρουνα, και πυροβόλησε πισώπλατα την πρώην σύντροφό του, την Άννα. Η γυναίκα βρήκε επίσης ακαριαίο θάνατο καθώς τρυπήθηκαν τα πνευμόνια, η καρδιά της και μέρος του συκωτιού της.

Όταν τελικά ο 56χρονος δράστης έστρεψε το όπλο στην καρδιά του, η πρώτη του προσπάθεια να αυτοκτονήσει απέτυχε, καθώς φαίνεται πως γλίστρησε το όπλο από τα χέρια του.

Ο δράστης αυτοπυρολήθηκε πρώτα λοξά, από τα δεξιά προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει μερικά πλευρά του, χωρίς όμως να προκαλέσει τον θάνατό του. Τότε, έβαλε νέα σφαίρα στο όπλο και αυτήν τη φορά έβαλε στο στόμα του την κάννη και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

«Υπήρχε ένταση μεταξύ τους για το παιδί»

Ο Ευκλείδης Καλογερίδης, ιδιοκτήτης καφενείου και οικογενειακός φίλος του ζευγαριού μίλησε στο σταθμό το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Ο ίδιος, που διατηρεί καφενείο στο χωριό, είπε ότι υπήρχε ένταση στην σχέση του 56χρονου με την εν διαστάσει και κατά 25 χρόνια νεότερη σύντροφο του, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα μωρό λίγων μηνών, με επίκεντρο τον χωρισμό τους και την τύχη του παιδιού.

Μετά από μια δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια μωρού και ενώ η απόφαση έδειχνε να κλίνει υπέρ της μητέρας, ο άνδρας, σύμφωνα με τον φίλο του εμφανιζόταν πιεσμένος και προβληματισμένος.

Ακόμη, φέρεται να αφού έκανε το διπλό έγκλημα, σε ένα μαντρί, τηλεφώνησε δε έναν ξάδερφό του και τον ενημέρωσε για την πράξη του και πως θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί φέρεται να βρήκαν στο σπίτι του δράστη ένα σημείωμα το οποίο έγραφε «εδώ αρχίζει η αγάπη μας και εδώ τελειώνει».

«Έπαιρνε το παιδί και το πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο, μιλούσε το ζευγάρι όταν βρίσκονταν στον δρόμο, αλλά αν υπήρχε και κάτι άλλο από πίσω, δεν το ξέρουμε…», συνέχισε ο κ. Καλογερίδης.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες πως η γυναίκα σκόπευε να φύγει στην Γερμανία με το παιδί, ο κ. Καλογερίδης είπε πως η άτυχη μητέρα «δεν θα έφευγε στην Γερμανία, θα πήγαινε να τακτοποιήσει κάποια κληρονομικά και άλλα θέματα και θα γύριζε. Είχε πάει στο σπίτι του παππού της, αφού έφυγε από το πατρικό σπίτι του αυτόχειρα, στο οποίο ζούσαν μαζί».

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα