Ελλάδα

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Ο Βασίλης Τσαγκάρης “έσπασε” τη σιωπή του! (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Περίπου δύο μήνες μετά το μοιραίο βράδυ της 23ης Μαρτίου, ο Βασίλης Τσαγκάρης μίλησε για πρώτη φορά για τη στυγερή δολοφονία του Μάριου Λουκόπουλου, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, που διατηρούσε στο Μοσχάτο.

Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»), μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Tatiana Live» της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, για το πώς είναι σήμερα η ζωή του: «Φυλακή είμαι, όσο και αν κάποιοι συνάδελφοί σας θεωρούν αυτό κάτι αστείο, αυτή την απόφαση του ανακριτή, είναι κι αυτή μια μορφή φυλάκισης. Πήραν αυτή την απόφαση γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές. Ολόκληρο κτίριο η ΓΑΔΑ και δεν υπήρχε μια ράμπα για να χωρά το αμαξίδιο. Όταν ήθελα να πάω στην τουαλέτα έπρεπε να το ζητήσω από το πρωί για να πάω το απόγευμα απέναντι στον Άγιο Σάββα. Για να μην πάω στην τουαλέτα έτρωγα ένα σάντουιτς όλη τη μέρα.

Έπαιρνα τηλέφωνο να με συνδέσουν για να στείλουν το αίτημά μου στο νομικό τμήμα του ΟΠΑΠ και δεν μου απαντούσαν επί 1,5 μήνα. Μου έστειλαν την απόφαση με δικαστικό κλητήρα, γιατί το γεγονός λειτούργησε βλαπτικά για τον οργανισμό. Χωρίς να εξετάσουν την περίπτωση, μόνοι τους έκαναν το συμβούλιο, χωρίς να ξέρουν την υπόθεση.

Σίγουρα λυπάμαι για ό,τι έγινε και ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του θανόντα και τη δική μου που ψυχολογικά και οικονομικά έχουν έρθει σε πολύ άσχημη θέση. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου και δεν θα είχε γίνει τίποτα αν το θύμα δεν είχε κινηθεί απειλητικά απέναντί μου. Δεν είχα καμία πρόθεση, τα σχέδιά μου για το άμεσο μέλλον δεν ήταν αυτά…».

Ακούστε όσα είπε στην εκπομπή «Tatiana Live»

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Όλα έγιναν το βράδυ της 23ης Μαρτίου 2017 στο πρακτορείο που διατηρούσε ο παραολυμπιονίκης, στην οδό Μακρυγιάννη, στην περιοχή του Μοσχάτου. Ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάριο Λουκόπουλου, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο.

Ο παραολυμπιονίκης είχε σχέση με την πρώην σύζυγο του 47χρονου, που όμως είχε ολοκληρωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Ο Μάριος Λουκόπουλος είχε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, η οποία τον κατηγορούσε για ενδοοικογενειακή βία.

Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό ήταν ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Δοροβίτσας, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπισή του στο δικαστήριο που είχε το θύμα με την πρώην σύζυγο του.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος, ο 47χρονος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του το απόγευμα τις Παρασκευής και στην συνέχεια έφυγε για να συναντηθεί με τον παραολυμπιονίκη: “… φεύγοντας από το γραφείο μου επρόκειτο να συναντήσει τον δράστη, ο οποίος, κατά τα λεγόμενα του θύματος, ήταν πρόθυμος να πει όλη την αλήθεια όσον αφορά στη σχέση των δύο πρώην συζύγων.

Έτσι έφυγε από το γραφείο μου για να πάει να τον συναντήσει για να μιλήσουν για το δικαστήριο που θα γινόταν στις 30 του μήνα. Η πρώην σύζυγος του θύματος είχε προτείνει τον Βασίλη Τσαγκάρη ως μάρτυρα στο δικαστήριο για την ενδοοικογενειακή βία. Εγώ που τον είδα τελευταία φορά τον Μάριο φαινόταν πολύ καλά και θα πήγαινε να συζητήσει με το θύμα».

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση

Στις 29 Μαρτίου 2017, ο Βασίλης Τσαγκάρης έφτασε στο σπίτι του στο Μοσχάτο, όπου και τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι»).

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα