Ηλεία

Έγκριση ΦΟΔΣΑ για την ενδιάμεση λύση – Με 54,30 ευρώ ο τόνος η διαχείριση

fodsa.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε χθες από το μέλη του ΦΟΔΣΑ η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Φορέα και των εφτά καλλικρατικών δήμων για τη χρηματοδότηση και την τιμολογιακή πολιτική υλοποίησης το έργου της Κινητής Μονάδας  Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στην Τριανταφυλλιά.

Πρόκειται για τη λεγόμενη «ενδιάμεση λύση» η οποία θα ενεργοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα και θα έχει χρονικό ορίζοντα έως την κατασκευή του εργοστασίου. Η σύμβαση προβλέπει ότι ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει τη χρηματοδότηση για την εκπόνηση του υπ’ όψιν έργου και να καλύψει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο «Δήμος Ήλιδας» ως «Φορέας Υλοποίησης του έργου» απέναντι στον ανάδοχο για την εκτέλεση του.

Πιο συγκεκριμένα ο ΦΟΔΣΑ παρέχει προς το «Δήμο Ήλιδας» χρηματοδότηση ύψους 4.309.792,0 Ευρώ. Σημειώνεται ότι από το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου ύψους 4.809.792,0 Ευρώ το οποίο θα είχε υποχρέωση να αποδώσει ο «Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας» προς το «Δήμο Ήλιδας» για τις ανάγκες χρηματοδότησης του υπ’ όψιν έργου, αφαιρείται το ποσό των 500.000,0 Ευρώ το οποίο θα διατεθεί απ’ ευθείας από το «Δήμο Πύργου» προς το «Δήμο Ήλιδας» και προέρχεται από επιχορήγηση του «Δήμου Πύργου» από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επίσης προβλέπεται ο τρόπος πληρωμής του Δήμου Ήλιδας που θα γίνεται με βάση τα επιμετρητικά στοιχεία τα οποία θα τηρεί η Τεχνική Υπηρεσία του, από την οποία θα καταρτίζεται πίνακας που θα αναγράφονται τα παραδοτέα από κάθε Δήμο στερεά απόβλητα, κατά αναλυτική ποσότητα ανά ημερομηνία παράδοσης. Η τιμή μονάδος ανά τόνο παραδοτέας ποσότητας, καθορίστηκε στα 54,30 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Την εξέλιξη υλοποιήσης της σύμβασης θα επιβλέπει μια «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης» (ΚΕΠ) η οποία θα απαρτίζεται από έναν (1) εκπρόσωπο του ΦΟΔΣΑ ο οποίος ορίζεται Πρόεδρος της Επιτροπής, με τον αναπληρωτή του, έναν  εκπρόσωπο του Φορέα Υλοποίησης, ήτοι του Δήμου Ήλιδας με τον αναπληρωτή του και ένα  μέλος υποδεικνυόμενο από τον Φορέα Υλοποίησης ήτοι το Δήμο Ήλιδας, με τον αναπληρωτή του.

Όλη η επικαιρότητα