Ηλεία

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 300.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Άμεση η ανταπόκριση του υφυπουργού Γ. Καραγιάννη στο αίτημα του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου
Ακούστε το άρθρο

«Καρπούς» και μάλιστα πολύ άμεσα απέδωσε η πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, καθώς εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης ύψους 300.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Έργα βελτίωσης εσωτερικού οδικού δικτύου στις Δ.Ε. του Δήμου Πύργου». 

Στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού, συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος. Ο δήμαρχος Πύργου κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο και εγκρίθηκε με άμεσες διαδικασίες. 

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων στις θέσεις: «Οδός Λαμπετίου», «Πάροδος Οδού Αλφειού», «Τ.Κ. Βαρβάσαινας» και «Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στα σημεία που θα γίνει η παρέμβαση, το οδόστρωμα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του, καθώς η αρχική του κατασκευή μετρά από τη δεκαετία του ‘80 ή και νωρίτερα, με αποτέλεσμα να καθίστανται πλέον επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια των δημοτών. 

Για την πολύ θετική εξέλιξη, ο δήμαρχος Πύργου δηλώνει: 

«Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, δουλεύουμε μεθοδικά για το καλύτερο αποτέλεσμα και οι κόποι μας πλέον αποδίδουν καρπούς. Καταθέτουμε διαρκώς ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες, διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις από όλα τα προγράμματα. Ο βηματισμός μας είναι γρήγορος και αποτελεσματικός στην υλοποίηση αυτών των έργων και ο Δήμος Πύργου διαρκώς λαμβάνει θετικές απαντήσεις και σημαντικές εγκρίσεις χρηματοδότησης. Θέλουμε στην προκειμένη περίπτωση να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό κ. Καραγιάννη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας».

Τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Υποδομών εκφράζει και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου.

«Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας. Είχε δεσμευτεί για χρηματοδότηση 300.000 ευρώ και υλοποίησε τάχιστα τη δέσμευσή του. Σύντομα ολοκληρώνονται οι μελέτες του έργου – που περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα – ώστε να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση. Πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια και την προσβασιμότητα των συνδημοτών μας, τόσο στον οικιστικό ιστό της πόλης όσο και σε δημοτικές ενότητες». 

Όλη η επικαιρότητα