Γυναίκα

Έγκυος το καλοκαίρι – Οι λόγοι που κάνουν το καλοκαίρι ιδανική εποχή για μια εγκυμοσύνη

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα μιας εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού πιστεύουν ότι θα περάσουν τις περισσότερες ημέρες τους υποφέροντας από τη ζέστη και την αυξημένη ηλιοφάνεια.

Σίγουρα, η εγκυμοσύνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει κάποιες δυσκολίες, υπάρχουν ωστόσο και ορισμένα θετικά στοιχεία σε μια εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως επειδή ο ήλιος μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σας και να έχετε πρόσβαση σε νόστιμα και θρεπτικά εποχιακά προϊόντα.

Η υγιεινή διατροφή είναι πιο εύκολη από ποτέ

Όπως όλοι ξέρουμε, η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής είναι απαραίτητη για την υγεία της μαμάς και του μωρού και το καλοκαίρι βρίσκουμε τα πιο νόστιμα εποχιακά προϊόντα. Το καρπούζι, τα βερίκοκα, το πεπόνι, τα ροδάκινα, τα αγγούρια, οι ντομάτες είναι μερικές από τις θρεπτικές τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καλοκαιρινή διατροφή σας. Άλλωστε, η ζέστη μάς κάνει να θέλουμε δροσερές, ελαφριές τροφές και μειώνει την όρεξή μας για ανθυγιεινά, λιπαρά τρόφιμα.

Παράλληλα, το καλοκαίρι είναι σχεδόν αδύνατο να παραμελήσετε την ενυδάτωσή σας. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού σας είναι ακόμη πιο σημαντική όταν είστε έγκυος, ανεξαρτήτως εποχής, η ζέστη όμως θα σας βοηθήσει να τηρήσετε αυτόν τον βασικό κανόνα.

Η σωματική σας δραστηριότητα αυξάνεται

Το περπάτημα και το κολύμπι είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς αυτές οι ήπιες μορφές άσκησης χαλαρώνουν τις μέλλουσες μανούλες και ταυτόχρονα τις γυμνάζουν.

Το καλοκαίρι είναι φυσικά η ιδανική περίοδος για να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα και να εντάξετε την ήπια γυμναστική στην καθημερινότητά σας, αρκεί να προσέχετε ώστε να αποφεύγετε τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια και ζέστη, να εφαρμόζετε αντηλιακό και να πίνετε άφθονο νερό.

Ήλιος = Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D, γνωστή και ως «η βιταμίνη του ήλιου», αφού συντίθεται στον οργανισμό κυρίως κατά την έκθεση στον ήλιο, είναι πολύ σημαντική και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης σας, αφού η έλλειψή της έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, προεκλαμψία και βακτηριακές κολπίτιδες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι φοράτε αντηλιακό που προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, ώστε να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς τις δυσάρεστες συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Περισσότερες ενδυματολογικές επιλογές

Τα ρούχα εγκυμοσύνης έχουν βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με παλαιότερα και ειδικά τα καλοκαιρινά ρούχα έχουν σχεδιαστεί για να κολακεύουν και να προσφέρουν άνεση ταυτόχρονα. Παράλληλα, θα χρειαστεί να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα, αφού το καλοκαίρι δε χρειάζεστε μάλλινα πουλόβερ και χοντρά παλτό. Μάλιστα, αντί να αγοράζετε αποκλειστικά ρούχα εγκυμοσύνης, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ριχτά, αέρινα φορέματα, τα οποία θα μπορείτε να φορέσετε (με μικρές προσαρμογές) και αφού φέρετε στον κόσμο το μωρό σας.

Καιρός για διακοπές

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα προσφέρεται για ρομαντικές αποδράσεις με τον σύντροφό σας.

via

Όλη η επικαιρότητα