Ελλάδα

Έχασαν τα παιδιά τους στο φλεγόμενο πλοίο (VIDEO)

ehasan_ta_paidia_toys_sto_flegomeno_ploio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αγωνία και τρόμο που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους έζησαν για ατέλειωτες ώρες οι επιβάτες του φλεγόμενου Norman Atlantic. Όσοι καταφθάνουν τις τελευταίες ώρες στην πατρίδα έχουν να διηγηθούν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν. 

Η τετραμελής οικογένεια Αποστόλου βρέθηκε στο πλοίο για το πρώτο οικογενειακό τους ταξίδι στο εξωτερικό. Ξεκίνησαν από το Βόλο και προορισμός τους ήταν το Μιλάνο, οι διακοπές τους όμως σημαδεύτηκαν από την ναυτική τραγωδία στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Όταν ξέσπασε η φωτιά, διηγούνται με φωνή που τρέμει, καθώς φέρνουν ξανά στο νου τους τον τρόμο που έζησαν, η οικογένεια χώρισε! Μάνα και πατέρας έχασαν τα δυο τους παιδιά, ηλικίας 11 και 8 ετών, ξεκινώντας μια ατέλειωτη αναζήτηση, εν μέσω τρικυμίας, πυκνού καπνού και κρύου , στα καταστρώματα του φλεγόμενου Norman Atlantic. Η ιστορία τους είχε ευτυχή κατάληξη και το βράδυ της Δευτέρας έφτασαν όλοι μαζί, αγκαλιασμένοι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

 

Οι ιστορίες των επιβατών που ξεκίνησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου για ένα ταξίδι αναψυχής ή και ρουτίνας, δεν έχουν τελειωμό…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ακόμα μιας οικογένειας, όπου τα δυο παιδιά έφτασαν στην Ελευσίνα, η μητέρα τους βρίσκεται στο Λέτσε, ενώ ο πατέρας τους, σώος και αυτός, σε φρεγάτα του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.



Δυο ακόμα αδερφάκια έφτασαν σώα κι αυτά στην Ηγουμενίτσα και περιμένουν πλέον με ανυπομονησία να ταξιδέψουν ως την Ελευσίνα και να ανταμώσουν με τους γονείς τους, που έχουν να τους δουν από την ώρα που τους αποχαιρέτησαν στο φλεγόμενο πλοίο. 



Μικρά παιδιά, άντρες και γυναίκες που αντιμετώπισαν τον τρόμο στο φλεγόμενο πλοίο και κατόπιν δεκάδες ώρες ταλαιπωρίας έως ότου διασωθούν και βρουν καταφύγιο από το κρύο, τον αέρα και τη βροχή, επέστρεψαν στην πατρίδα και τις οικογένειές τους. 



Από τους συνολικά 46 επιβάτες του Norman Atlantic που έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα με το πλοίο Europa Cruise, οι επτά είναι Τούρκοι υπήκοοι, οι τέσσερις Γάλλοι και οι υπόλοιποι Έλληνες. Τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, όμως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.  



Στον αντίποδα, συνεχίζεται η αγωνία για όσους συγγενείς επιβατών του Norman Atlantic έφτασαν ως την Ηγουμενίτσα με την ελπίδα πως αν και δεν είχαν ενημέρωση, θα έβλεπαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να κατεβαίνουν από το Europa Cruise σώα και αβλαβή… Δυστυχώς όμως, στο συγκεκριμένο πλοίο δεν υπήρχε καμία τέτοια περίπτωση…





















Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα