Ηλεία

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Καυστήρας πετρελαίου στις τουαλέτες – Αναζητείται παρεμβάση

«Έχουμε κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ασφάλεια των μαθητών»
Ακούστε το άρθρο

Το τραγικό περιστατικό με την απώλεια ενός 11χρονου μαθητή στις Σέρρες, μετά από την έκρηξη που έγινε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου, έφερε πάλι στο προσκήνιο τα προβλήματα που υπάρχουν σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα του νομού, όπως το ειδικό δημοτικό σχολείο Πύργου, όπου ο καυστήρας πετρελαίου είναι μέσα στις τουαλέτες ΑΜΕΑ, κάτι που φυσικά δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας, τόσο των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτικών τους.

Για το θέμα του ειδικού Δημοτικού Σχολείου ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, τόνισε στην εφημ. «Πατρίς», ότι ο δήμος προσπαθεί να βρει λύσεις, τόσο όσον αφορά στην μεταφορά του λέβητα, όσο και στην επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και της αποχέτευσης του σχολείου, ενώ επισήμανε πως ήδη έχει υποβληθεί φάκελος προς την ΚΤΥΠ –την αρμόδια υπηρεσία – προκειμένου να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ειδικό χώρο όπου θα τοποθετηθεί ο λέβητας της θέρμανσης. Χαρακτηριστικά τονίζει :
«Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μεταφέρθηκε στα Λαστέικα το 2018, παρά τη σημαντική έλλειψη χώρων και τα προβλήματα που παρουσίαζε το κτίριο, με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Εδώ και δυόμισι χρόνια γνωρίζοντας τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, έχουμε ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους να βρεθούν λύσεις τόσο όσον αφορά στην μεταφορά του λέβητα όσο και στην επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και της αποχέτευσης του σχολείου.
Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος προκειμένου να μεταφερθεί ο λέβητας της θέρμανσης. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ήδη υποβληθεί φάκελος προς την ΚΤΥΠ –την αρμόδια υπηρεσία – προκειμένου να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ειδικό χώρο όπου θα τοποθετηθεί ο λέβητας της θέρμανσης. Παράλληλα για την ασφάλεια των μικρών μαθητών έχουμε πραγματοποιήσει τρεις ελέγχους προκειμένου να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη σχολική μας μονάδα.

Το ενδιαφέρον μας για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαστεΐκων δεν ξεκίνησε σήμερα κι ούτε θα πάψει να υφίσταται. Είμαστε ενεργά δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της σχολικής μας μονάδας. Συνεργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό με την διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και μαζί έχουμε εξετάσει χώρους προκειμένου να προχωρήσουμε στη μετεγκατάσταση αυτής της σχολικής μονάδας εντός του αστικού ιστού της πόλης. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών ακόμα και όταν θα έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα, καθώς η ευαισθησία μας για το μέλλον του τόπου μας δεν ξεκίνησε ξαφνικά μέσα σε μία ημέρα».

Άμεση παρέμβαση από την Αγαθή Ρηγοπούλου

Για το συγκεκριμένο θέμα χαρακτηριστική ήταν και η ανάρτηση της Αγαθής Ρηγοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Ηλείας “ΗΛΙΣ” που αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Κι επειδή υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να μη πιστεύουν αυτά που ανέφερα σε προηγουμένη ανάρτηση μου… Για το λόγο του αληθές κατόπιν επίσκεψης μου στο Ειδικό Δημοτικό Πύργου, ιδού τι αντίκρισα (παραθέτει φωτογραφίες από τον χώρο του σχολείου).

Όλα μαζί, τουαλέτες, καυστήρας, ντεπόζιτο πετρελαίου χωρίς εξαερισμό και όλα αυτά σε ένα Ειδικό Σχολείο.

Εν τω μεταξύ έχει ζητηθεί επανειλημμένα να δουν τον καυστήρα για να ανάψουν καθώς χειμώνας και κρυώνουν τα παιδιά κι ακόμα περιμένουν….

Ο καυστήρας αυτός είναι πολύ παλιός μέσα στις τουαλέτες ΑΜΕΑ, χωρίς εξαερισμό.
Έτσι και εκραγεί καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;;;;;

Το άλλο που εντόπισα είναι το αποχετευτικό σύστημα, έχει διαλυθεί υποδαπέδια με αποτέλεσμα να μυρίζει όλος ο χώρος, καθώς και μέσα στην αίθουσα που είναι παιδιά με βαριά αναπηρία.
Το προσωπικό διαμαρτύρεται αλλά φωνή βοώντος….
Έχουν φέρει υδραυλικό έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα, πρέπει να σπάσουν όλο το χώρο να γίνουν έργα.
Τα συμπεράσματα δικά σας…..».

Επίσης η κα Ρηγοπούλου αναφέρει πως και παλιότερα έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό και ζητά από την δημοτική αρχή να δώσει γενικά λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και μαθήτριες ΑΜΕΑ και φυσικά και οι οικογένειές τους.

Ο δήμος Πύργου έχει ξεκινήσει τις ενέργειες για να δημιουργηθεί ειδικός χώρος όπου θα τοποθετηθεί ο λέβητας της θέρμανσης του ειδικού Δημοτικού Σχολείου, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος.
Παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Πύργου έκανε με ανάρτηση της και η Αγαθή Ρηγοπούλου, Προέδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Ηλείας “ΗΛΙΣ”.

Όλη η επικαιρότητα