Μουσική

Είδηση-βόμβα: Ποια ελληνίδα σταρ δήλωσε συμμετοχή στη Eurovision

Μέχρι στιγμής τα οι καλλιτέχνες που έχουν ακουστεί έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ακούστε το άρθρο

Η Eurovision μπορεί να αργεί ακόμα αλλά τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την ελληνική συμμετοχή έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μέχρι στιγμής τα οι καλλιτέχνες που έχουν ακουστεί έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί, σε αντίθεση με τις συμμετοχές της Αμάντας Γεωργιάδη και της Στεφανίας Λυμπερακάκη που ήταν άγνωστες στο ελληνικό κοινό, αυτή τη φορά οι τρεις υποψήφιοι μας έχουν ήδη συστηθεί. Πρόκειται για τον Leon of Athens, την Evangelia και την Αρετή Κοσμίδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη υπάρχει άλλη μια πρόταση που έχει κατατεθεί στην ΕΡΤ για την Eurovision και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή, αφού κανείς δεν την επιβεβαιώνει επίσημα. Για την ακρίβεια επιθυμία όλων ήταν από την αρχή να κρατηθεί μυστική. Πρόκειται για την 37χρονη Monika ή αλλιώς Μόνικα (Λεμονιά) Χριστοδούλου που μέχρι πρόσφατα ανήκε στο δυναμικό της Panik Oxygen. Η υποψηφιότητά της έχει ενθουσιάσει τα στελέχη της ΕΡΤ και αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι έχει σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων τριών συμμετοχών, που ανήκουν σε νεότερη γενιά. Μαθαίνουμε επίσης ότι ο φάκελός της δεν περιλαμβάνει μόνο ένα τραγούδι και πως το ύφος των κομματιών της μοιάζει πολύ με το Die Together της Αμάντας Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Μόνικα Χριστοδούλου ασχολείται με το τραγούδι και τη σύνθεση από τα τέλη της δεκαετίας του ΄90, ενώ στη δισκογραφία βρίσκεται από το 2008. Την περασμένη χρονιά υπέγραψε το soundrack της πολυβραυμένης ταινίας του Netflix, The Lost Daughter με την Ολίβια Κόλμαν. «O Εντ Χάρις που παίζει στην ταινία είναι κουμπάρος μας, μας έχει παντρέψει με τον άντρα μου» έχει αποκαλύψει στην Athens Voice.

Επίσης είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση να τραγουδήσει ζωντανά στη εκδήλωση που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή κοινότητα. Επίσης η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή την είχε επιλέξει να ντύσει μουσικά τα αποκαλυπτήρια του νέου φωτισμού στο Καλλιμάρμαρο. «O ίδιος ο Καπράλος μού ζήτησε να γράψω τον ύμνο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το Παναθηναϊκό Στάδιο. Θα έλεγες όχι σε μία τέτοια εμπειρία;» έχει αναφέρει. Έχει εμφανιστεί επίσης στο Ηρώδειο και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα