Ελλάδα

Εισαγγελέας για δολοφονία Καμπανού: «Ο 1ος κατηγορούμενος σχεδίασε την επίθεση, είναι αδιαμφισβήτητο»

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, σχολίασε τις καταθέσεις του 1ου κατηγορούμενου και έκανε λόγο για συνεχείς αντιφάσεις και ασαφείς απαντήσεις ενώπιον του δικαστηρίου.
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή της ότι ο 1ος κατηγορούμενος ήταν ο “εγκέφαλος” της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη Καμπανό και την παρέα του εξέφρασε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Κυριακή Κλιάμπα.

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, σχολίασε τις καταθέσεις του 1ου κατηγορούμενου και έκανε λόγο για συνεχείς αντιφάσεις και ασαφείς απαντήσεις ενώπιον του δικαστηρίου.

“Αποδείχθηκε ότι ο σύνδεσμος στην Παλαιών Πατρών Γερμανού ήταν το δεύτερο σπίτι του. Είναι ο αρχηγός που σχεδίασε και κατάστρωσε το σχέδιο της επίθεσης, είχε σεβασμό στον σύνδεσμο. Δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα κλειδιά που βρέθηκαν πάνω του δύο μέρες μετά την επίθεση. “Έτυχε” επαναλάμβανε, γιατί αυτός ήταν που έπρεπε να τα κατέχει. Είναι αδιαμφισβήτητο“, είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.

Συμπλήρωσε με έμφαση πως ο 1ος κατηγορούμενος “δεν ήταν πειστικός σε οτιδήποτε κατέθεσε. Οι απαντήσεις του ήταν αόριστες. Δεν έδινε σαφής απαντήσεις για την επίθεση. Δεν ήθελε να δώσει πληροφορίες για την οργάνωση της επίθεσης“.

“Έμεινε 1 ώρα και 40 λεπτά στον σύνδεσμο, πόση ώρα φόρτιζε το κινητό;”

Η κα Κλιάμπα ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της αγόρευσής της “ούτε ο ίδιος πίστευε τον εαυτό του. Ούτε μια φορά λάβαμε σαφή απάντηση. Τα ψέματα του κατηγορούμενου συνεχίστηκαν όταν είπε ότι υπάρχουν όπλα στην κουζίνα στον σύνδεσμο ενώ σε άλλη κατάθεση ότι δεν υπήρχε κουζίνα στον σύνδεσμο. Όταν ρωτήθηκε για το δρεπάνι είπε ότι δεν το είδε στον σύνδεσμο. Έπρεπε να “προστατεύσει” τον σύνδεσμο. Ο κατηγορούμενος άφησε το κινητό του στον σύνδεσμο, να φορτίζει, γιατί είχε κλείσει όταν ήταν στο Παλατάκι. Στον σύνδεσμο πριν τη επίθεση έμεινε μια ώρα και 40 λεπτά. Πόση ώρα φόρτιζε ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας;” διερωτήθηκε.

Επιπλέον, η εισαγγελέας τόνισε ότι: “Μας είπε ότι απλά μπήκαν στα αυτοκίνητα. Ήταν όλα άριστα μελετημένα. Ακόμα και ο τρόπος που μπήκαν στα αυτοκίνητα. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο“.

“Τα γεμάτα φως σκαλιά έγιναν ξαφνικά σκοτεινά”

Μιλώντας για μια ακόμη αντίφαση ανάμεσα στις καταθέσεις του 1ου κατηγορούμενου, η κα Κλιάμπα είπε πως σύμφωνα με τις καταθέσεις του “τα γεμάτα φως σκαλιά έγιναν ξαφνικά σκοτεινά όταν κλήθηκε να απαντήσει τι είδε“.

Κατά την κα Κλιάμπα, “ο 1ος κατηγορούμενος δεν προοριζόταν να κατέβει από το αυτοκίνητο. Αυτός θα ήταν ο εγκέφαλος. Ποιος θα βγει από το αυτοκίνητο, με ποια σειρά. Είχε την υψηλή εποπτεία. Όταν βγήκε από το αμάξι προσπάθησε να αποτρέψει την αποφυγή ενός θύματος. Αυτό προσπάθησε να προλάβει“.

Ακόμα, η Εισαγγελέας του ΜΟΔ επεσήμανε ότι ο 1ος κατηγορούμενος “άκουσε την απάντηση (σ.σ. στην ερώτηση “τι ομάδα είστε;”) αλλά δεν άκουσε κραυγές. Δεν κοκκάλωσε από τις κραυγές του Άλκη αλλά όταν είδε τους εχθρούς να έρχονται από την Πλαστήρα“.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

Όλη η επικαιρότητα