Εισβολή στην Ουκρανία: Συγκέντρωση φαρμάκων για την Ουκρανία από τον Δήμο Ζωγράφου

Share

Ο Δήμος Ζωγράφου, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε απερίφραστα και κατηγορηματικά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Κάθε πράξη βίας σε βάρος ανεξάρτητης χώρας και απλών πολιτών, αποτελεί βάναυση προσβολή των αρχών της δημοκρατίας και των θεμελιωδών αξιών της ανθρωπότητας, καθώς η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας από την πρώτη στιγμή είναι σε επαφή με το προξενείο της Μαριούπολης και με στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών για να έχει ενημέρωση για τους κατοίκους της αδελφοποιημένης πόλης με το Δήμο Ζωγράφου».

Χθες, Κυριακή, επικοινώνησε με τον πρόξενο και ενημερώθηκε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην πόλη του Σαρτανά, έχουν ήδη μεταφερθεί στη Μαριούπολη για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Θώδας έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στην Ουκρανία και θα βγει άμεσα ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες, ενώ θα καταθέσει, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισμα για την καταδίκη του πολέμου, ζητώντας την άμεση παύση των εχθροπραξιών.

Παράλληλα, ο Δήμος Ζωγράφου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα από τις ρωσικές επιθέσεις στον Σαρτανά και θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στις οικογένειές τους.

Πηγή:Πρώτο Θέμα