Κόσμος

ΕΚ: Έκτακτη σύνοδος της Ολομέλειας και ψήφισμα αύριο για την Ουκρανία

Στις 15.30 ώρα Ελλάδας
Ακούστε το άρθρο

Αύριο στις 15.30 ώρα Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει με τον Σαρλ Μισέλ, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Ζοζέπ Μπορέλ την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πριν υιοθετήσει σχετικό ψήφισμα.

Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας έχει προγραμματιστεί για τις 17:45 ώρα Ελλάδας.

Η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, η οποία αποτελείται από την πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα  και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου αποφάσισε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου να πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο ολομέλειας στις Βρυξέλλες για να αξιολογήσει την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σε δήλωσή τους, καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και χαρακτήρισαν την εισβολή αδικαιολόγητη και παράνομη.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ουκρανία μόνη. Για χάρη δική τους και δική μας. Πρέπει να δείξουμε πραγματική αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας», τόνισε την Πέμπτη η Μετσόλα και συμπλήρωσε ότι η ΕΕ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη τόσο στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα τους, όσο και στα γειτονικά κράτη της Ουκρανίας, καθώς αντιμετωπίζουν προκλήσεις ανθρωπιστικές αλλά και σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια.

Πηγή:Lifo

Όλη η επικαιρότητα