Ευρώπη

ΕΚ – Επιτροπή νομικών υποθέσεων: Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την υπόθεση Γεωργούλη

Για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου.
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την υπόθεση Γεωργούλη στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, από τη χθεσινή (20/4) ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του κυρίου Γεωργούλη προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που, όπως είπε, δεν είναι κάτι περίεργο, διότι αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του κ. Γεωργούλη.

Όπως ανέφερε για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η έναρξη της διαδικασίας. Ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση εάν θα είναι 24 ή 25 Απριλίου ή αν θα πάει στις 30 Μαΐου[…] Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι στην ανακοίνωση των συνηγόρων του κυρίου Γεωργούλη υπάρχει το πολιτικό μήνυμα, δηλαδή φαίνεται ότι ζητήθηκε από τον πελάτη τους η υπερασπιστική γραμμή να βασιστεί στο πολιτικό μήνυμα και στο γεγονός ότι υπάρχουν εξελίξεις λίγο πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα. Ακόμα υπήρξε και δεύτερη ανακοίνωση, μικρότερη διευκρινιστική, γιατί η πρώτη ανακοίνωση έλεγε ότι στις αρχές Απριλίου υπήρξε η ενημέρωση σχετικά με την καταγγελία και στη δεύτερη ανακοίνωση για να μην υπάρξουν παρανοήσεις σημειώνεται συγκεκριμένα ότι ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου».

Σε ερώτηση προς την Ειρήνη Ζαρκαδούλα, για το πότε αναμένεται η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη η δημοσιογράφος απάντησε ότι «Εξαρτάται αν θα υπάρξουν πιέσεις. Τελείωσε η Ολομέλεια στο Στρασβούργο, οπότε τώρα θα δούμε εάν θα υπάρξουν πιέσεις έτσι ώστε να πάει τουλάχιστον στη συζήτηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων. Εάν δεν συζητηθεί τώρα πάει σε ένα μήνα, τέλος Μαΐου. Άρα πέρασε το δίμηνο μετά πάει τον Ιούνιο. Δηλαδή όλα εξαρτώνται από πότε θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να προχωρήσει η υπόθεση. Εφόσον πάει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων θα κληθεί και ο κύριος Γεωργούλης για να πει την δική του άποψη. Λογικά αυτό θα το μάθουμε όπως είχε γίνει για παράδειγμα και με τον Ταράμπελα και με τον Κοτσολίνο, ο οποίοι κλήθηκαν να πάνε στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων που ήταν βέβαια κεκλεισμένων των θυρών, αλλά έξω από την αίθουσα μπορούσες να τους συναντήσεις και να μιλήσεις μαζί τους. Εάν δεν έχει κάνει κάποια δήλωση μέχρι τότε ο κ. Γεωργούλης μπορεί εκεί να πει και τη δική του εκδοχή ο ίδιος».

Όλη η επικαιρότητα