Ηλεία

Εκ νέου επιχείρηση κατεδάφισης στο Αρκούδι

Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία Αρκουδίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι ημέρες, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η υπόθεση έλαβε τέλος καθώς μετά από διαβουλεύσεις των εμπλεκομένων πλευρών φαίνεται ότι βρέθηκε η ‘χρυσή τομή’, η λύση εκείνη η οποία προφυλάσσει και το δημόσιο συμφέρον και τις πλευρές που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Όπως είχε συμβεί και στα τέλη Μαρτίου έτσι και προχθες το πρωί η κινητοποίηση στην παραλία του Αρκουδίου ήταν μεγάλη, με την συμμετοχή αστυνομικών, ανδρών της ΟΠΚΕ και λιμενικών, καθώς υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να προβούν στην εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών.

 

Διαβουλεύσεις

Παρόντες από νωρίς το πρωί οι εμπλεκόμενοι ιδιώτες που διατηρούν επιχειρήσεις στην περιοχή, συγγενείς, αλλά και επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν με κάθε τρόπο την αντίδρασή τους, ενώ ένας εκ των ιδιωτών προσκόμισε και σχετικά έγγραφα μέσω δικαστικής επιμελήτριας, προκειμένου να αποδείξει ότι έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες τακτοποίησης και νομιμοποίησης της ιδιοκτησίας του.

Συζητήσεις επί συζητήσεων μεταξύ των εμπλεκομένων και των υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών, επεξηγήσεις, προσκόμιση εγγράφων, αρκετές στιγμές έντασης με λεκτικές αντιπαραθέσεις, ήταν η εικόνα που κυριάρχησε, απουσία ωστόσο των βασικών ‘πρωταγωνιστών’ της συγκεκριμένης επιχείρησης που δεν ήταν άλλοι από τους μηχανικούς και εργολάβους που θα εκτελούσαν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, κατά συνέπεια η επιχείρηση δεν ήταν εφικτό να εκτελεστεί.

Με δεδομένο το παραπάνω, αλλά και με την επικράτηση των ψυχραιμότερων φωνών και την εξέταση των εγγράφων, τελικώς βγήκε ‘λευκός καπνός’, τα πνεύματα ηρέμησαν και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση έλαβε τέλος.

Αυτό υπογράμμισε και ο δικηγόρος κ. Μισέλ Αμπού- Χάντμπα, ο οποίος εκπροσωπεί έναν εκ των εμπλεκομένων ιδιοκτητών, σε σχετική δήλωσή του:   «Είναι μία περίπλοκη νομικά υπόθεση, όπου αποφασίστηκε η καλύτερη δυνατή λύση στην οποία και καταλήξαμε μετά από διαβουλεύσεις.  Καταλήξαμε σε αυτή την λύση για να προφυλαχθούν και το δημόσιο συμφέρον αλλά φυσικά και οι περιουσίες των εμπλεκόμενων μερών. Εκτιμώ ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς οι διαφορές των εμπλεκομένων μερών επιλύθηκαν διαλογικά και μπορώ να σας πω ότι είναι όλα καλά μεταξύ τους και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Η διαδικασία επί της ουσίας ‘παγώνει’ και είναι η καλύτερη και η πιο ενδεδειγμένη λύση όπως προείπα και για το δημόσιο συμφέρον και για τα εμπλεκόμενα μέρη».

Το μεσημέρι αποχώρησαν από το σημείο τόσο οι υπάλληλοι των υπηρεσιών όσο και οι αστυνομικοί και λιμενικοί του νομού.

Όλη η επικαιρότητα