Αχαϊα

Εκ νέου αναβολή στη δίκη των αντιεξουσιαστών της Πάτρας – «Αστακός» το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου

Αναβολή πήρε για μια ακόμα φορά η δίκη των αντιεξουσιαστών της Πάτρας που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2019 στην Πάτρα.
Ακούστε το άρθρο

Αναβολή πήρε για μια ακόμα φορά η δίκη των αντιεξουσιαστών της Πάτρας που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2019 στην Πάτρα μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια πορείας στο κέντρο της πόλης.

Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Απρίλιο και είχε προγραμματιστεί για χθες και γι’ αυτό  από το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου είχε γίνει «αστακός» με τις Αστυνομικές Αρχές να αποκλείουν τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια ενώ  διμοιρίες παρατάχθηκαν και στις τρεις πλευρές του κτιρίου, μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ.

Το χρονικό των επεισοδίων και των συλλήψεων

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 μ.μ. την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στο κέντρο της Πάτρας, όπου διεξήχθη πορεία στη μνήμη του 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τη στιγμή που η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία, ομάδα διαδηλωτών βγήκε από το κύριο σώμα της πορείας και άρχισε να πετάει βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και σε ρίψη βομβίδων κρότου – λάμψης, με σκοπό να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Από την ρίψη μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι. Άμεσα παρενέβη η Πυροσβεστική και η φωτιά στο μπαλκόνι σβήστηκε. Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης έγινε αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ το κέντρο της Πάτρας παρέμεινε κλειστό για ώρες.

Να θυμίσουμε ότι η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε περισσότερες από είκοσι προσαγωγές και επτά συλλήψεις.

Όλη η επικαιρότητα