Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΚ: Ο Ευρωβουλευτής Μαρκ Ανχελ εξελέγη νέος αντιπρόεδρος στην θέση της Ευας Καιλή

Ο κ. Ανχέλ συγκέντρωσε στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας με 307 ψήφους την απόλυτη πλειοψηφία και καταλαμβάνει την θέση της Αντιπροεδρίας του ΕΚ μετά την καθαίρεση της Εύας Καϊλή λόγω καταγγελιών για διαφθορά.
Ακούστε το άρθρο

Ο λουξεμβουργιανός ευρωβουλευτής Μαρκ Άνχελ από την πολιτική ομάδα των σοσιαλοδημακρατών εξελέγη σήμερα Αντιπρόεδρος στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια του ΕΚ.

AP Photo/Jean-Francois Badias

Ο κ. Ανχέλ συγκέντρωσε στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας με 307 ψήφους την απόλυτη πλειοψηφία και καταλαμβάνει την θέση της Αντιπροεδρίας του ΕΚ μετά την καθαίρεση της Εύας Καϊλή λόγω καταγγελιών για διαφθορά.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, την θέση του Αντιπροέδρου διεκδίκησαν εκτός από τον Μαρκ Ανχελ, η Γαλλίδα Γκουντολίν Ντελμπός Κορφιλντ εκ μέρους των Πρασίνων και η Ιταλίδα Ανναλίσα Ταρντίνο απο την πολιτική ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία.

Στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας ψήφισαν 648 ευρωβουλευτές, καταγράφηκαν 93 αποχές και έλαβαν ο Μαρκ Ανχέλ 263 ψήφους, η Γκουντολίν Ντελμπός Κορφιλντ 113 και η Ανναλίσα Ταρντίνο 179 ψήφους. Δεδομένου ότι κανείς εκ των υποψηφίων δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία με τουλάχιστον 278 ψήφους ακολούθησε νέος γύρος ψηφοφορίας.

Στον δεύτερο γύρο ψήφισαν 645 ευρωβουλευτές και έλαβαν ο Μαρκ Ανχελ 307 ψήφους, η Ανναλίσα Ταρντινο 185 και η η Γκουντολίν Ντελμπός Κορφιλντ 98, ενώ σημειώθηκαν και 55 αποχές.

Ο Μαρκ Άνχελ από το Λουξεμβούργο που εξελέγη πέρα από την θέση της Αντιπροεδρίας που καταλαμβάνει συμμετέχει ως αντιπρόεδρος στις  Επιτροπές Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ είναι και μέλος της Επιτροπής Αναφορών, της Αντιπροσωπείας στη Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Χιλής όπως και στην Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ευρω-Λατινικής Αμερικής

Οι Αντιπρόεδροι είναι μέλη του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των άλλων καθηκόντων του, καταρτίζει το προσχέδιο προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου και αποφασίζει για θέματα διοίκησης, προσωπικού και οργάνωσης.

Όλη η επικαιρότητα