Αθλητισμός

Έκανε το «break» ο Παναθηναϊκός! (VIDEO)

lasme.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένας τσαμπουκάς Παναθηναϊκός έσπαγε τα καλάθια του ΣΕΦ με καρφώματα, ο Ολυμπιακός με άστοχα τρίποντα και το 0-1 γράφτηκε με περίπατο  των «πρασίνων»(51-64)!

Το ματς

Νευρικό το ξεκίνημα στο ΣΕΦ, με τις δύο ομάδες να εστιάζουν στην άμυνα και το σκοράρισμα να έρχεται δύσκολα τόσο για τον Ολυμπιακό όσο Παναθηναϊκό. Αποτέλεσμα αυτού οι μόλις τρεις πόντοι (2-1) στα πρώτα τρία λεπτά.

 Πιο επιρρεπείς στα λάθη οι «πράσινοι» όμως η υπεροχή τους στα ριμπάουντ και η παράλληλη αστοχία των «ερυθρολεύκων» τους έδωσε την ευκαιρία να τρέξουν σερί 7-0 και να ξεφύγουν με +6 (2-8), ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν στο +8 (8-16) χάρις στα καλά ποσοστά από τα 6,75μ.

Ακολούθησε το πρώτο εύστοχο τρίποντο των γηπεδούχων από τον Κώστα Σλούκα, μειώνοντας σε 11-16, όμως ο «Σόφο» έδωσε ξανά στην ομάδα του πλεονέκτημα οκτώ πόντων (11-19) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το κακό ποσοστό των παικτών του Μπαρτζώκα από την περιφέρεια συνεχίστηκε (1/7 τρίποντα) σε αντίθεση με αυτό του Παναθηναϊκού που με 4/7 έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, +11 (11-22).

 Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς, πίεσε σε όλο το γήπεδο, κράτησε για περισσότερα από τέσσερα λεπτά τους φιλοξενούμενους στο μηδέν, και με σερί 5-0 μείωσε σε 16-22. Κακή η συνέχεια και για τις δύο ομάδες με αμφότερες να αδυνατούν να βρουν το δρόμο για το καλάθι.

Ο Μπράμος ήταν αυτός που… ξεκόλλησε τους «πράσινους» ευστοχώντας σε τρίποντο, 16-25. Ένταση 3’40’’ πριν το τέλος ανάμεσα σε Άντιτς και Λάσμε με αποτέλεσμα οι δύο παίκτες να χρεωθούν από ένα φάουλ και ο Σκοπιανός φόργουορντ να πάρει και τεχνική ποινή φτάνοντας στα τέσσερα προσωπικά φάουλ.

Ο Γκαμπονέζος ευστόχησε σε μία βολή ενώ με θεαματικό κάρφωμα στη φάση που ακολούθησε και ακόμα μία ελεύθερη βολή έκανε το +13, 16-29 για την ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να ρίξει στο ημίχρονο τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους με επιμέρους 6-2, 22-31.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Πάουελ και Γκιστ να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση για γηπεδούχους και φιλοξενούμενους, αντίστοιχα (28-38). «Πονοκέφαλος» για τον Αργύρη Πεδουλάκη το τρίτο φάουλ του Δημήτρη Διαμαντίδη 7’48’’ πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Η απουσία του αρχηγού των «πράσινων» αποσυντόνισε τους συμπαίκτες του και έδωσε την στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει, 31-38. Η επιστροφή του στο παρκέ δεν άργησε να έρθει και μαζί το +15 για τον Παναθηναϊκό με επιμέρους 10-2 (33-48).

Εκτός παιχνιδιού με πέμπτο φάουλ βρέθηκε 27’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Άντιτς με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει να μειώσει περισσότερο από τους 13 πόντους, 36-49.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν στο παρκέ με σκοπό να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογούσε στη νίκη.

Πίεσαν σε όλο το γήπεδο, κράτησαν χωρίς πόντο το «τριφύλλι» για περισσότερα από τέσσερα λεπτά, όμως τα κακά τους ποσοστά από την περιφέρεια δεν τους επέτρεψαν να κατεβάσουν τη διαφορά κάτω από τους 9 πόντους (40-49).

Σε εκείνο το σημείο και με τον Χάινς να κάθεται στον πάγκο με τέσσερα φάουλ οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν επιμέρους 12-2 και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +19 (42-61) «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Το τελευταίο δίλεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν να κρατήσουν τις δυνάμεις τους για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι που ακολουθεί την Κυριακή και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 64-51 υπέρ των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-31, 36-49, 51-64

Όλη η επικαιρότητα