Ηλεία

Έκαψαν την Γαλανόλευκη στη Γαστούνη!

Ακούστε το άρθρο

Την Ελληνική Σημαία που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΤΟΕΒ στη Γαστούνη έκαψαν άγνωστοι δράστες το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, προκαλώντας θλίψη και οργή σε όλους τους κατοίκους, ενώ η αστυνομία εξετάζει φωτογραφικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο.

Την επομένη της Εθνικής μας Επετείου επέλεξε κάποιο αρρωστημένο μυαλό για να εκδηλώσει τα βάρβαρα συναισθήματά του απέναντι στο Εθνικό μας Σύμβολο, την Γαλανόλευκη.

Δευτέρα 26 Απριλίου, ώρα 22.20  στην οδό Σκορδάκη, παράλληλη της Σισίνη κάποιος ή κάποιοι περνούν μπροστά από τα γραφεία του ΤΟΕΒ, που βρίσκονται σε ισόγειο κατάστημα. Με τον αναπτήρα βάζει φωτιά στην σημαία που βρίσκεται στον ιστό και απομακρύνεται, ή απομακρύνονται. Οι ένοικοι του διαμερίσματος πάνω από τα γραφεία του ΤΟΕΒ αντιλαμβάνονται την φωτιά, βγαίνουν στο μπαλκόνι για να δουν τι συμβαίνει. Δεν βλέπουν κίνηση παρά μόνο την γαλανόλευκη να φλέγεται και τμήματα της σημαίας μας καμένα να πέφτουν στο πεζοδρόμιο.

«Πάντα στον ιστό η Σημαία»

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης Δημήτρης Κουλούρης, δήλωσε: «Το κάψιμο της Σημαίας μας του Εθνικού μας Συμβόλου είναι πράξη βέβηλη. Θέλω να πιστεύω πως η κακόβουλη αυτή ενέργεια έγινε από άνθρωπο που δεν  έχει σχέση με την Ελλάδα, και με την Γαστούνη. Αλλά και αλλοδαπός αν ήταν ο δράστης, πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να σεβόμαστε τα Εθνικά σύμβολα. Για την σημαία έχουν γίνει αγώνες, έχει χυθεί αίμα! Εμείς ως ΤΟΕΒ, αντικαταστήσαμε άμεσα την σημαία και από σήμερα θα βρίσκεται καθημερινά στον ιστό. Και αν θέλουν ας την ξανακάψουν…»

Φωτογραφικό υλικό

Ένα μικρό κομμάτι της Σημαίας που δεν κάηκε, παραδόθηκε στο ΑΤ Γαστούνης. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία εξετάζει φωτογραφικό υλικό που υπάρχει από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μερικά μέτρα από το σημείο όπου κάηκε η σημαία.

Ποινή

Τονίζεται ότι με βάση το Άρθρο 188 του Ποινικού Κώδικα: « 1. Όποιος, εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Όλη η επικαιρότητα