Ηλεία

«Έκαψαν» το πλατάνι των Εθελοντών στην Κυλλήνη!

Απίστευτο κι όμως αληθινό...!
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που αντίκρισαν για πολλοστή φορά πολίτες της Κυλλήνης, χθες το πρωί, σε χώρο υπαίθριο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης όπου εθελοντικά ενεργοί πολίτες της περιοχής είχαν φυτέψει έναν πλάτανο.

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα που μεγάλωνε και αναπτυσσόταν το πλατάνι στον χώρο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι φιλοξενίας του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», χώρος ο οποίος όπως τονίσθηκε ανήκει στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς εκεί προοριζόταν πριν αρκετά χρόνια να δημιουργηθεί η πλατεία της Κυλλήνης και Παιδική Χαρά, ξαφνικά χθες εντοπίσθηκε «νεκρό» αφού άγνωστοι πήραν την πρωτοβουλία να το καταστρέψουν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφ. Πατρίς, ο δημοτικός σύμβουλος και εθελοντής ενεργός πολίτης, Αντώνης Σοφιανός, ομάδα πολιτών πριν λίγο διάστημα είχαν φυτέψει στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της δενδροφύτευσης που κάνουν ως ενεργοί πολίτες, ένα πλατάνι στο χώρο που παλιά προοριζόταν να δημιουργηθεί πλατεία της Κυλλήνης και Παιδική Χαρά, ένας χώρος που ανήκει στον δήμο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί.

Ωστόσο χθες ο ίδιος καθώς είναι και εθελοντής στο Χαμόγελο του Παιδιού, περνώντας από το σημείο, εντόπισε το δέντρο ξεραμένο, χωρίς κανένα ίχνος «ζωής, με εμφανή σημάδια κακοποίησης, που αποδεικνύουν πως κάποιος ή κάποιοι με άγνωστα μέσα προκάλεσαν την αποξήρανσή του. Εκείνο που επεσήμανε ο κ. Σοφιανός δεν είναι μόνο ότι το πλατάνι ξεράθηκε, αλλά ότι αυτό είναι μια ενέργεια που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά, στο ίδιο σημείο.

«Εθελοντικά είχαμε φυτέψει ένα πλατάνι σε σημείο που ανήκει στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, είναι ένας χώρος που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι φιλοξενίας του Χαμόγελου του Παιδιού, στο οποίο είμαι εθελοντής και χθες το βρήκα ξεραμένο. Φαίνεται πως κάποιος ή κάποιοι δεν θέλουν το πλατάνι στο χώρο καθώς αυτή είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό. Δυστυχώς αυτές είναι ενέργειες που δεν τιμούν κανέναν. Φαίνεται πως κάποιο υγρό έχει αποξηράνει το δέντρο το οποίο δεν γνωρίζουμε τι είναι», ανέφερε ο κ. Σοφιανός.

Όλη η επικαιρότητα