Αχαϊα

ΕΚΑΒ: Σχεδόν τα διπλά από πέρυσι τα περιστατικά μέθης στο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού

Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν τα διπλά περιστατικά σε σχέση με πέρυσι είχαμε φέτος στο τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, σύμφωνα με την εικόνα που μας δίνει ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Μπαράκος.

Τα περιστατικά μέθης που παρέλαβε το ΕΚΑΒ είναι λίγο πάνω από 90, ενώ δεν έλειψαν και περιπτώσεις όπου η ηλικία των ατόμων ήταν τα 13 και 14 έτη.

Παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ήταν και τα περιστατικά τραυματισμών (ατυχημάτων  ή από συμπλοκές και παρεξηγήσεις) και ήταν συνολικά περίπου 30.

Σχεδόν 20 περιστατικά τροχαίων αντιμετώπισε το ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μπαράκος επισημαίνει ότι συνολικά φέτος τα περιστατικά ήταν περισσότερα από το αντίστοιχο περσινό τριήμερο, γεγονός που αποδίδει στη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για την αύξηση της μέθης υπενθυμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, με εκστρατείες, στις οποίες συμμετείχε και το ΕΚΑΒ, είχαν μειωθεί τα συμβάντα.

Φέτος την περίοδο του Καρναβαλιού, να σημειωθεί, ότι το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας ήταν ενισχυμένο μετά τη δωρεά ασθενοφόρων από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το επιχειρησιακό του σχέδιο και αυτή την καρναβαλική περίοδο προέβλεπε την ύπαρξη ασθενοφόρων στις εισόδους της πόλης, στο κέντρο της Πάτρας, στο λιμάνι, περιμετρικά της πόλης, στα τέσσερα διαμερίσματα, με σκοπό την άμεση προσέγγιση και αναχώρηση για τα νοσοκομεία, στις περιπτώσεις διακομιδών.

Πηγή: thebest

Όλη η επικαιρότητα