Ηλεία

Εκδήλωση Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας: Ομιλητές η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Ανδρουλάκης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και έχει θέμα “Λαϊκισμός-Ευρωσκεπτικισμός- Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση;“, με ομιλητές την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Αμαλιάδα.

Την εκδήλωση συντονίζουν, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και η δικηγόρος Ζωή Αναστασοπούλου, ενώ θα υπάρξει χαιρετισμός του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάση Θεοδόση.


«Συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα»

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Θανάσης Θεοδόσης δήλωσε: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας έχει διακηρύξει σε όλους τόνους ότι θα κάνει τις κοινωνικές παρεμβάσεις που προβλέπει το καταστατικό της σύστασης του συλλόγου μας και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει μία ακόμα εκδήλωση που έχει θέμα «Λαϊκισμός, Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση». Το θέμα μάλιστα τίθεται με ένα τεράστιο ερωτηματικό λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στη σύγχρονη Ευρώπη και των ρευμάτων που εναλλάσσονται τουλάχιστον το τελευταίο χρονικό διάστημα. Να τονίσουμε ότι η εκδήλωση θα γίνει στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ήλιδας στις 18:00. Τονίζουμε το ώρα 18:00, επειδή είχαν τυπωθεί κάποιες προσκλήσεις είχαν ως ώρα έναρξης 19:00, πλην όμως λόγω προσωπικού προβλήματος ενός εκ των ομιλητών η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00.

Θέλουμε να δηλώσουμε αβίαστα ότι η εκδήλωση δεν έχει κανέναν μα κανένα απολύτως κομματικό στοιχείο. Σίγουρα εκπέμπονται πολιτικά μηνύματα, τα οποία όμως εκπέμπει κάθε φάση στη ζωή μας, ακόμα και ο τρόπος που περπατάμε. Τονίζουμε ότι η εκδήλωση δεν έχει καθόλου κομματικό χαρακτήρα.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος να μην παραμένει μόνο στις δικαστικές αίθουσες και να μετέχει στα κοινωνικά δρώμενα του Νομού μας. Προσπαθούμε μέσα από αυτές τις ενέργειες να περάσουμε μηνύματα ώστε ο Νομός μας να ανέβει επίπεδο. Θα παρακαλέσω το κοινό να έρθει στην εκδήλωση και να διευκρινίσω ότι οι προσκλήσεις που έχουν κυκλοφορήσει είναι απλά διαφημιστικές, ο καθένας μπορεί να έρθει και η είσοδος είναι ελεύθερη. Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας.

 «Πολιτική όχι κομματική εκδήλωση»

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ κ. Εμμανουήλ Μπιρμπίλης δήλωσε: « Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στο πλαίσιο μιας διακηρυγμένης φιλοδοξίας και στόχου που είχε θέσει το Δ.Σ. από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, να πραγματοποιεί εκδηλώσεις γενικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιεί ακόμα μία εκδήλωση πολιτικού ενδιαφέροντος, και όχι κομματικού.

Το θέμα της εκδήλωσης νομίζω ότι ο κάθε πολίτης καταλαβαίνει πως τον ενδιαφέρει άμεσα, διότι τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια καταλάβαμε ότι ακόμα και η καθημερινότητά μας συνδέεται και εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την πορεία της ευρωπαϊκής οικογένειας στην οποία ανήκουμε. Οι προσπάθειες που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση ήταν άοκνες και πολύ σημαντικές και έχουν διαρκέσει εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να έρθουν στην Αμαλιάδα οι συγκεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στο θέμα της εκδήλωσης. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Νομού Ηλείας να έρθουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος».

Τέλος ο ταμίας του ΔΣΑ Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος δήλωσε: «Η εκδήλωση έχει σημαντικό ενδιαφέρον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και θέλω να καλέσω τους πολίτες και τους συναδέλφους να έρθουν και να πουν την άποψή τους. Αυτή η εκδήλωση είναι λίπασμα στο δέντρο της Δημοκρατίας. Είναι μία εκδήλωση που συντηρεί και προασπίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ταυτόχρονα θέλω να σας ανακοινώσω ένα μήνυμα του επίτιμου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, του κ. Λιόση, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να παραβρεθεί σήμερα μαζί μας: «Ανέκαθεν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας αποτελούσε πρωτοπορία στις εκδηλώσεις και στις κοινωνικές παρεμβάσεις οι οποίες είναι θεμελιώδης θεσμική υποχρέωση του συλλόγου. Ο πρόεδρος μαζί το Δ.Σ. υλοποιούν με τρόπο άξιο τις παραδόσεις αυτές και τις αρχές του συλλόγου μας. Τα θέματα της εκδήλωσης που είναι ειδικής επιλογής και κυρίως οι προσωπικότητες των ομιλούντων αποτελούν όλο έλξης για το κοινό. Συγχαρητήρια στον πρόεδρό μας και στους δικηγόρους της Αμαλιάδας, όπως και σε όσους βοηθούν για να προχωρήσει η εκδήλωση. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα μείνει στην ιστορία».

Όλη η επικαιρότητα