Ηλεία Πολιτική

Εκδήλωση ΔΣΑ στον Πολυχώρο Ήλιδας: Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκος Ανδρουλάκης γέμισαν το αμφιθέατρο

Υπόθεση όλων η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας με την εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Αμαλιάδα ανέβασε τον πήχυ ψηλά. Η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα “Λαϊκισμός-Ευρωσκεπτικισμός- Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση;”, και ομιλητές την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με τον δήμαρχο Ήλιδας και τον βουλευτή κ. Γιάννη Κουτσούκο

Την εκδήλωση συντόνισαν, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και η δικηγόρος Ζωή Αναστασοπούλου.

Το αμφιθέατρο του Πολυχώρου ήταν γεμάτο. Παρόντες μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας, η πρ. βουλευτής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο πρ. βουλευτής κ. Γ. Κοντογιάννης, ο πρ. βουλευτής Μ. Κατρίνης, ο πρ. πολιτευτής κ. Θ. Βλαγκούλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κ. Νικολούτσος,  ο υπ. Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Βαρουξής, ο υπ.βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Σάκης Κότσιφας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί κ.α.

«Συμμετοχή στα
κοινωνικά δρώμενα»

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ Θανάσης Θεοδόσης ο οποίος είπε ότι  αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο του στόχου που έχει ο σύλλογος να «φύγει» από τις δικαστικές αίθουσες και να συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας προσπαθώντας να διαφωτίσει προβλήματα και πτυχές που χρήζουν ανάλυσης.

Κατάμεστο το αμφιθέατρο

Στην τοποθέτησή της η δικηγόρος Ζωή Αναστασοπούλου είπε πως το μέλλον της Ευρώπης είναι να κρίνει την καθημερινότητα όλων μας και θα πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά τα τεκταινόμενα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ υποδέχεται τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του επισήμανε  πως η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν περνά τις καλύτερες ημέρες αποτέλεσμα του τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κυβερνήσει.

«Αν διαλυθεί η Ευρώπη»

Στην ομιλία της η βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, είπε μεταξύ άλλων: «Σας θυμίζω ότι μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο η Ευρώπη ήταν το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σήμερα είναι το 7%.  Σε είκοσι θα είναι το 5%. Τι σημαίνε αυτό πρακτικά; Ότι αν η Ευρώπη διαλυθεί και δεν μείνει ενωμένη θα μιλάμε για κάτι κρατίδια τα οποία στην διεθνή οικονομία δεν θα μπορούν να παίξουν κανένα ρόλο. Αν στην Ευρώπη επικρατήσουν οι λογικές που την διαλύουν τότε δεν υπάρχει κανένα μέλλον»

Ο ευρωβουλευτής κ. Ανδρουλάκης ανταλλάσσει χειραψία με τον υπ. Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Βαρουξή

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως νωρίτερα στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ Ήλιδας δήλωσε ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας,  είναι υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ είναι ανάμεσα στα τέσσερα πρόσωπα που διεκδικούν τη συγκεκριμένη θέση, ενώ είναι η πρώτη φορά που προτείνεται για ΓΓ του Οργανισμού πρόσωπο από την Ελλάδα.

«Ενίσχυση ανορθολογισμού»

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουμε την ενίσχυση του ανορθολογισμού και των συντηρητικών αντιλήψεων.Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εκφράζεται η απομονωτική ακροδεξιά εκδοχή αυτού του ανορθολογικού κύματος.Στη Δυτική Ευρώπη έχουμε μια ενισχυόμενη, ρατσιστική ακροδεξιά που στην Αυστρία ήδη συγκυβερνά.Στη δε Ανατολική Ευρώπη, ο ακροδεξιός και εθνικιστικός λαϊκισμός κυβερνά σε αρκετές χώρες.Πέρα από τα Ευρωπαϊκά σύνορα, παρατηρούμε τον αυταρχισμό να κυριαρχεί έναντι των αξιών του πολιτικού φιλελευθερισμού».

Όλη η επικαιρότητα