Ηλεία

Εκδήλωση με ειδήσεις… Επικυρώθηκε η δωρεά του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Με ειδήσεις συνοδεύτηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Μαίες του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών Νομού Ηλείας, με αφορμή την γιορτή της μητέρας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ήλιδας.

Όπως ήδη είχε κάνει γνωστό προ ημερών γνωστό ο αν. διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ιωάννης Χουζούρης, αναμένονταν νεώτερα για την δωρεά ενός αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο από τον επιχειρηματία κ. Ανδρέα Παπαδάκο και όπως ανακοίνωσε και επίσημα πλέον στην εκδήλωση, η δωρεά είναι ύψους 200.000 ευρώ και σήμερα εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Γίνεται πράξη

Ο κ. Χουζούρης ευχαρίστησε θερμά από τον βήμα τον κ. Παπαδάκο για την δωρεά αυτή, τονίζοντας ότι τέτοιες δωρεές πρέπει να αγκαλιάζονται  και να προωθούνται, καθώς όπως είπε έτσι θωρακίζεται το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ώστε να γίνει το Νοσηλευτικό ίδρυμα που όλοι επιθυμούν.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες που αφορούν τη νέα πτέρυγα και θα ξεκινήσουν οι εργασίες και ότι επίκειται και η πρόσληψη γιατρών, εκφράζοντας ότι την πεποίθηση ότι εντός του 2019 θα υπάρξει η πρώτη σταθεροποίηση για τη Νοσηλευτική μονάδα.

Αναφορικά με το Δίκτυο Μαιών, εξήρε το έργο του και όπως είπε περιέχει μία αντίφαση καθώς δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ωστόσο κατάφερε να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Χουζούρης κάλεσε στο βήμα και τον κ. Παπαδάκο, ο οποίος με την σειρά του, παρέδωσε και την επιστολή της δωρεάς του για τον αξονικό τομογράφο, προκειμένου να προχωρήσει και η σχετική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Με την σειρά του ο κ. Παπαδάκος είπε ότι αγαπά τον τόπο του και ότι προσφέρει επί σειρά ετών ανιδιοτελώς, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ωστόσο όπως είπε αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει την συγκεκριμένη δωρεά εξαιτίας της ‘λάσπης’ προς το πρόσωπό του και εξέφρασε την λύπη του για όσους επιχειρούν να υποβαθμίσουν την προσπάθειά του, τονίζοντας ότι βοηθούσε και θα συνεχίσει να βοηθά τον τόπο του και ότι η συμμετοχή του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές έχει μόνο στόχο να βοηθήσει τον τόπο του.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαδάκου προκάλεσε αντιδράσεις μελών της δημοτικής αρχής και υποψηφίων με την παράταξη του Δημάρχου, οι οποίοι επέλεξαν να αποχωρήσουν από την εκδήλωση.

Νωρίτερα είχαν απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση ο βουλευτής κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο αντιδήμαρχος κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος.

Και δρώμενα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε με ομιλία με θέμα:  «Ο πολυσύνθετος ρόλος της μητέρας στην σύγχρονη κοινωνία» και ακολούθησε παρουσίαση των δράσεων του Δικτύου Μαιών Νομού Ηλείας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και πολιτιστικό πρόγραμμα και παρουσιάστηκαν κλασικές και μοντέρνες χορογραφίες από την Σχολή μπαλέτου και σύγχρονου χορού ‘Εβίτα Κεραμιδά’, ενώ ακολούθησαν το Θεατρικό Εργαστήρι της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης δήμου Ήλιδας, η παιδική χορωδία της Γεωργίας Κουτσούμπα και έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών από παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε απονομή τιμητικών πλακετών σε αιρετούς και ανθρώπους που έχουν στηρίξει το δίκτυο.

Όλη η επικαιρότητα