Ηλεία Τουρισμός

Εκδήλωση ΠΕΔ στην Αμαλιάδα: Τουριστική ανάδειξη και προβολή…

Ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο Δημοσιότητας του Ευρωπαϊκού Έργου «Ρ.Α.Τ.Η.» για την Τουριστική Ανάδειξη και Προβολή της Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.

Η ενημέρωση έγινε από στελέχη της ΠΕΔ, που αποτελεί έναν εκ των εταίρων του «σχήματος» και το οποίο απαρτίζουν επίσης η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υποδομών – Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο Ιταλίας, το Περιφερειακό Πάρκο Ανατολικής Ακτής Τάραντα και το Εθνικό Πάρκο AltaMurgia.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Εθνική Συμμετοχή Ελλάδας & Ιταλίας.

Στόχος είναι, όπως εξάλλου ανέφερε και ο εισηγητής της χθεσινής εκδήλωσης προϊστάμενος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρος Καμπέρος ήδη έχει δημιουργηθεί ένα σχέδιο – πρόταση για την Ηλεία και αναμένονται και οι προτάσεις των κατά τόπους δήμων, ώστε να γίνουν οι ανάλογες προσθήκες περιοχών ή δράσεων, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή απόδοση του έργου, που ουσιαστικά αποσκοπεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης βιώσιμων τουριστικών
«εργαλείων», που προσφέρουν σε κατοίκους και επισκέπτες βελτιωμένη εμπειρία εξερεύνησης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία θεματικών διαδρομών σε Ελλάδα και Ιταλία, που θα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ορεινά μονοπάτια, μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βιοποικιλότητας, ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές κα.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ενημέρωσε τα στελέχη της ΠΕΔ, ότι ο δήμος θα αποστείλει συγκεκριμένο σχέδιο – πρόταση όσον αφορά στα διοικητικά όρια του δήμου Ήλιδας, με στόχο να αναδειχθεί με επιτυχία η περιοχή μέσω του προγράμματος και ταυτόχρονα να είναι λειτουργικό για κατοίκους και επισκέπτες.

Μεταξύ άλλων την ενημερωτική εκδήλωση παρακολούθησαν ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Ανδρέας Παπαδάκος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αβραάμ Μπούρας, Βασίλης Παπαδόπουλος και Θανάσης Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Παναγιωτάρας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Ηλείας και του Αγροτοδιατροφικού Συνεταιρισμού Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος και εκπρόσωποι συλλόγων.

Όλη η επικαιρότητα