Ηλεία

Εκδήλωση Σαμαρειτών ΕΕΣ στην Αμαλιάδα: 12 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο!

Ακούστε το άρθρο

Τα 12 χρόνια της σημαντικής παρουσίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών& Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας του Ερυθρού Σταυρού, γιορτάζονται στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή ( 18:15), στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα.

Ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Πάτρας Δημήτριος Χαλιώτης θα αναπτύξει το θέμα: «Θέλω να γίνω εθελοντής Σαμαρείτης. Πως μπορώ;».

«Η αξία της εκπαίδευσης των Σαμαρειτών και η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο», είναι ο τίτλος του θέματος για το οποίο θα μιλήσει η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Αθανασία Πετροπούλου.

Για την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού θα μιλήσει στη συνέχεια ο εθελοντής διασώστης και εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

Το  θέμα: «Ζωή έδωσες, Ζωή θα λάβεις», θα αναπτύξει το ιδρυτικό μέλος και ταμίας του του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Κυττάρων Αίματος «ΔΙΝΩ ΖΩΗ» Παναγιώτης Τσάγκας.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος θα αναφερθεί στην συμβολή των εθελοντών στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Κατά την εκδήλωση θα ακουστούν και εμπειρίες από εθελόντριες και εθελοντές Σαμαρείτες.

Την εκδήλωση θα συντονίζουν η ασκούμενη δικηγόρος Ιωάννα Βαλιανάτου και  η νοσηλεύτρια του τμήματος αιμοδοσίας νοσοκομείου Αμαλιάδας και πρόεδρος του συλλόγου «ΔΙΝΩ ΖΩΗ»  Αθηνά Μαρκοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του δήμου Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα