Πολιτισμός

Εκδήλωση στην Περιστεριά Κυπαρισσίας με στόχο να ξαναρχίσουν οι ανασκαφές

kiparisia-2_1.jpg
Ακούστε το άρθρο
Με το φως του Πολιτισμού θα λουστεί το βράδυ της Παρασκευής ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς Κυπαρισσίας με το ανασκαφικό έργο που θα παρουσιάσει μαζί με άγνωστες πτυχές της ιστορίας ο Καθηγητής Προϊστορικής αρχαιολογίας Γιώργος Κορρές, ενώ θα ακολουθήσει βράβευσή του μαζί με τον κ. Παναγίτσα Γεώργιο που είχε αναλάβει το ανασκαφικό έργο των τελευταίων ετών πριν διακοπούν εδώ και πολλά χρόνια.
 
 
Για το σημαντικό γεγονός δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας όπου ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας μίλησε για την ιστορική αξία των ευρημάτων λέγοντας ότι η Ομηρική Τριφυλία αποτελεί κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και σύμβολο μιας ολόκληρης περιοχής.
 
 
Πρόσθεσε ότι ο δήμος πιστεύει στις αξίες του πολιτισμού καθώς αποφάσισε κάθε χρόνο η Περιστεριά να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία της περιοχής, στέλνοντας το μήνυμα ότι η υπόθεση των ανασκαφών δεν έχει κλείσει, καθώς υπάρχουν ακόμα θησαυροί που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.
 
Παράλληλα εκκινεί από τον δήμο η σύσταση φορέα με κάθε τρόπο μαζί με φορείς ώστε να ξεκινήσει το έργο των ανασκαφών, ενώ υπενθύμισε ότι είναι αρχή ανάδειξη των αρχαιολογικών μας μνημείων μαζί με δράσεις που θα κινητοποιήσουν τους κατοίκους και φορείς του τόπου μας.


Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης μίλησε ο Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Γιάννης Κατσούλας καθώς εκτός από τις βραβεύσεις θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα Μετάλλον με έγχορδα που θα μας ταξιδέψει με ήχους ευρηματικούς στον πλούσιο αρχαιολογικό χώρο. 
 
Επίσης έκανε αναφορά στη δράση που αποτελεί την μεγάλη κινητοποίηση για ανάδειξη της περιοχής.
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα