Ηλεία

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Τραγανού «Αρμονία»: Συγκίνηση σε μια βραδιά γεμάτη επαίνους – Οι ηρωΐδες μάνες Παναγιώτα και Ζαχάρω 104 και 88 ετών

Ακούστε το άρθρο

Οι κυρίες Παναγιώτα και Ζαχάρω, ηλικίας 104 και 88 ετών αντιστοίχως είναι οι ηρωΐδες μάνες που με κάθε θυσία μεγάλωσαν τα παιδιά τους, τα οποία σήμερα χαίρονται τα εγγόνια τους.

Ο Σύλλογος Γυναικών Τραγανού «Αρμονία»  σε μια πολύ ωραία και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, απένειμε φόρο τιμής σε δύο γυναίκες του Τραγανού την Παναγιώτα Αποστολοπούλου ηλικίας 104 ετών και την Ζαχάρω Καραγιάννη 88 ετών. Δύο γυναίκες μάνες και σήμερα γιαγιάδες με εγγόνια και δισέγγονα που έδωσαν αγώνες σε δύσκολους καιρούς για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Πολλές οι αντιξοότητες, σκληρή η μοίρα, αλλά η μάνα δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Έδωσε σκληρούς αγώνες για τα παιδιά της και τους κέρδισε.

Ο Σύλλογος Γυναικών Τραγανού «Αρμονία» πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής στην φιλόξενη αίθουσα του ενοριακού Κέντρου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθη σχεδόν όλο το Τραγανό. Μικροί και μεγάλοι, άνδρες γυναίκες.  Παρούσες οι δύο ηρωΐδες μάνες, η κ. Παναγιώτα και η κ. Ζαχάρω, με τα παιδιά, τα εγγόνια και δισέγγονα.

Ομιλία και χαιρετισμοί

Ομιλήτρια της όμορφης εκδήλωσης η κ. Άννα Κουγιουμτζιάδη, δασκάλα στο δημοτικό του Τραγανού, μίλησε για τον ρόλο της μητέρας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος κ. Σάκης Γεωργόπουλος, ενώ το παρόν έδωσαν, ο εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του ΝΠ κ. Δημ. Βασιλόπουλος,  δημοτικοί σύμβουλοι , ο πρόεδρος της ΤΚ κ. Νίκος Τσάκωνας, εκπαιδευτικοί κ.α.

Η πρόεδρος  του Συλλόγου κ. Άννα Σολωμού και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου είχαν φροντίσει για όλα και η βραδιά κορυφώθηκε με τις βραβεύσεις των δύο γυναικών που ήταν από μια φωτογραφία με θέμα τα χέρια της πείρας και του αγώνα και λουλούδια που προσέφεραν μικρά παιδιά, τα εγγόνια. Το Τραγανό απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι τιμά την οικογένεια.

Όλη η επικαιρότητα