Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Η Παιδεία θα σώσει το Περιβάλλον»!

3 Αυγούστου @ 20:30 - 23:00

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενώνει δυνάμεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης θέτει στο επίκεντρο το περιβάλλον με μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν αύριο 3 Αυγούστου, στο Γυμνάσιο Λεχαινών, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με την συνεργασία του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων, του ΟΦΥΠΕΚΑ, του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Πύργου, του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Νέαπολης Συκεών, του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας και του Δικτύου Σχολείων Ποταμός Αλφειός.

Η βραδιά θα ξεκινήσει, με την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πολιτισμός και Περιβάλλον μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου» από την iris photography team. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη συλλογή από ερασιτέχνες και επαγγελματίες της φωτογραφίας, που θα αποτελέσει τον «σπόρο» ώστε να εμπλουτιστεί και να αναδείξει όλες τις ομορφιές του τόπου μας.

Ακολούθως, η Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων Λεχαινών και η Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ» θα μας χαρίσουν ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, ενώ ο Σύλλογος Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία» θα μας παρουσιάσει μοναδικές στιγμές από την χορευτική μας παράδοση.

Ο επίκαιρος λόγος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη

Όπως αναφέρει στον μήνυμά του προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, στόχος του αφιερώματος είναι γίνει πράξη ο πάντα εύστοχος και επίκαιρος λόγος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου, από το όχι και τόσο μακρινό 2015, «Η Παιδεία θα σώσει το Περιβάλλον»!

Το μήνυμα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών

Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών,  ο αρχαιότερος εκπαιδευτικός και ερευνητικός φορέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανά τον κόσμο, δεσμεύεται να συνεχίσει να στέκεται, παντοιοτρόπως, δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε κάθε μορφής συλλογικότητα και φορέα, προάγοντας τον πολιτισμό , την οικολογία και το σεβασμό στο συνάνθρωπο μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τις εκπαιδευτικές του συνάξεις, τις εκπαιδευτικές του δράσεις, ώστε να καταστεί πηγή έμπνευσης και στυλοβάτης στον θεάρεστο και απαιτητικό αγώνα για πνευματική, οικολογική, πολιτιστική και πανανθρώπινη ανάταση.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην έκβαση των εκδηλώσεών του οικείου σας Δήμου και ευελπιστώ στην άοκνη και ενδελεχή συνέχεια της συνεργασία μας, με όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς , ώστε να γίνει πράξη ο πάντα εύστοχος και επίκαιρος λόγος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου, από το όχι και τόσο μακρινό 2015, « Η Παιδεία θα σώσει το Περιβάλλον»!!!!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

20.30:  Έναρξη- Χαιρετισμοί επισήμων.

20.50: Τέλεση του Αγιασμού από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Αμορίου και καθηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης κ.κ. Νικηφόρου, της 1ης έκθεσης Φωτογραφίας “Πολιτισμός και Περιβάλλον μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου”.

21.00: Εγκαίνια της έκθεσης της φωτογραφίας και περιήγηση σε αυτήν.

21.30: Συναυλία της  Μεικτής  Χορωδίας  Μυρτουντίων.

22.00: Συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών “ΟΡΦΕΥΣ”

23.00 – 23.10: Χορευτικά του Συλλόγου Φίλων  Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας “ Η ΕΣΤΙΑ”

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
3 Αυγούστου
Ώρα:
20:30 - 23:00
Κατηγορία::
Tags:

Χώρος Διεξαγωγής

Γυμνάσιο Λεχαινών

Όλη η επικαιρότητα