Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Ωλένης Φιλάρετος στα Μπουντρούμια της Τριπολιτσάς

21 Νοεμβρίου 2021 - 18:00 @ 18:00 - 20:00

Η νέα ταινία- ντοκιμαντέρ για το 1821 στην Ηλεία

Μία νέα δραματοποιημένη ταινία- ντοκιμαντέρ για την Ηλεία του 1821 υλοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα, με γυρίσματα σε Ηλεία και Μεσσηνία. Με τίτλο «Ο Εθνομάρτυρας Ωλένης Φιλάρετος στα Μπουντρούμια της Τριπολιτσάς», η νέα αυτή ταινία περιγράφει τον δραματικό εγκλεισμό Αρχιερέων και Προκρίτων από τους Τούρκους το 1821 στις φυλακές της Τριπόλεως, με επίκεντρο την προσωπικότητα και τη δράση του Επισκόπου Ωλένης Φιλαρέτου.

Παράλληλα, παρουσιάζονται και άλλοι έγκλειστοι από την Ηλεία, όπως ο Πρόκριτος του Πύργου Ιωάννης Βιλαέτης, ο Διάκονος του Φιλαρέτου Ιωαννίκιος και ο παπα- Αλέξης Οικονόμος από Ανδρίτσαινα.

Τα γυρίσματα, με γενικό συντονισμό και ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη», μέλη του οποίου και κάτοικοι της Ώλενας συμμετείχαν ως ηθοποιοί, έλαβαν χώρα στην Ώλενα Δήμου Πύργου (στο Κάστρο και την Επισκοπή), στη Μονή Παναγίας Κρεμαστής και στο χωριό Κεφαλληνού Μεσσηνίας.

Τη σκηνοθεσία είχε ο Ιωάννης Μουτσούλας, παραγωγός του Messinia View, ενώ τα κείμενα και οι διάλογοι είναι του φιλολόγου και γραμματέως του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» Γεωργίου Κουρκούτα.

Στα γυρίσματα, πέραν των μελών του Συλλόγου της Ωλένης και κατοίκων του χωριού, αλλά και την ενίσχυση της Ενορίας του Αγίου Νικολάου του χωριού, συμμετείχαν και οι Αναβιωτικοί Σύλλογοι της Αχαΐας (Σκοπευτικός όμιλος Παραδοσιακών όπλων Πάτρας), της Μεσσηνίας (Αγία Τριάδα Καλαμάτας, Αθλητικός Παράδεισος Καλαμάτας) και Ηλείας (Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης»).

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας δραματοποιημένης ταινίας- ντοκιμαντέρ για την Ηλεία του 1821 θα λάβει χώρα αύριο το απόγευμα στις 18.00 στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ωλένης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Νοεμβρίου 2021 - 18:00
Ώρα:
18:00 - 20:00
Κατηγορία::

Διοργανωτής

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Ωλένη»
Ιστότοπος:
https://www.facebook.com/groups/oleni/

Χώρος Διεξαγωγής

Πνευματικό Κέντρο Ωλένης
Ωλένη, Ηλεία Ελλάδα + Χάρτης Google
Ιστότοπος:
https://www.facebook.com/groups/oleni/

Όλη η επικαιρότητα