Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου στην ιερή γη της Ολυμπίας

18 Νοεμβρίου @ 18:00 - 20:00

Εν τω καλλίστω της Ελλάδος… 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου έχει τη μεγάλη χαρά και τιμή να διοργανώνει με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, εκδήλωση – ημερίδα αφιερωμένη στον πιο δοξασμένο ιερό τόπο της Αρχαίας Ελλάδας, την Ολυμπία. 

Τον τόπο που έχει το προνόμιο κάθε τέσσερα χρόνια να ανάβει τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων και να μεταλαμπαδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης το μήνυμα της εκεχειρίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών μέσα από την ευγενική άμιλλα. Ενόψει της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου έχει προσκαλέσει εξαιρετικούς ομιλητές, ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο τους που θα κάνουν μια σύγχρονη αναφορά σε ιστορικά και εθιμικά στοιχεία των αγώνων, των αθλητών και του ιερού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Συμμετέχουν: Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθηνά Μ. Συναρέλλη, Εκπρόσωπος του Λυκείου των Ελληνίδων στην Εθνική Επιστημονική Επιτροπή ΥΠ.ΠΟ για την εφαρμογή της Σύμβασης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά –UNESCO Αν. Διευθύντρια Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων. Ερωφίλη – Ιρις Κόλλια, Εφορος Αρχαιοτήτων Ηλείας. Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου, Ηθοποιός – χορογράφος. Ιουλία Κόλλια, μέλος Χ.Ο. Λ.τ.Ε.Πύργου –πτυχιούχος τμ. Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Msc1 ΔΥΥ – Msc2 ΔΟΑ για ΑΜΕΑ. Και οι αθλητές Ολυμπιονίκες μας, Δημοσθένης Ταμπάκος και Πηγή Δεβετζή Συντονίζουν η Ράνια Τζαβάρα και ο Θέμης Μαντάς. 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια μουσικοχορευτική σκηνή από τη Χ.Ο. του Λ.τ.Ε. Πύργου. 

Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Σάββατο 18-11-2023,

6μμ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. 

Για την μετακίνησή σας προς και από το Συνεδριακό Κέντρο της Δ.Ο.Α, μπορείτε να απευθυνθείτε στα τουριστικά πρακτορεία: -Geo Travel Tours Πύργος (τηλ. 2621030777, 2621030774, 6944263811 ( info@geo-travel.gr ) και -ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ TRAVEL SERVISES –Ανδραβίδα (τηλ. 6972247395) (–η μετακίνηση είναι δωρεάν, φροντίστε για την κράτηση θέσεων )

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Νοεμβρίου
Ώρα:
18:00 - 20:00
Κατηγορία::
Tags:
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Όλη η επικαιρότητα