Categories: Ηλεία

Εκκίνηση από την Αρχαία Ολυμπία για το 8ο Tour du Peloponnese

Share

Σε αλλοτινές εποχές, με πρωταγωνιστές δεκάδες εκθαμβωτικής ομορφιάς ιστορικά αυτοκίνητα, παρέπεμπε η εκκίνηση του 8ουTour du Peloponnese το πρωί της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Ολυμπία.

Με 65, κυρίως διεθνή αλλά και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει συμμετοχή, οι «μάχες» στις ειδικές διαδρομές θα είναι «επικές» μέχρι τις 9 Οκτωβρίου που διαρκεί ο αγώνας. Τον αγώνα διοργάνωσε η ΕΛΙΑ (Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου) με την αρωγή του συλλόγου «ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ» και τη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος δίνοντας την εκκίνηση του αγώνα, ευχήθηκε στα πληρώματα να έχουν καλό και ασφαλή αγώνα, τονίζοντας ότι το Tour du Peloponnese αποτελεί μια αισιόδοξη εικόνα μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η περιοχή, ευχαριστώντας τους διοργανωτές που με τις αφίξεις των συμμετεχόντων έδωσαν πνοή στον Δήμο. Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία του Δήμου με τους διοργανωτές του ιδιαίτερου αυτού αγώνα θα έχει συνέχεια και στο μέλλον, καθώς είναι η 8η χρονιά που η εκκίνηση γίνεται από την Ολυμπία. Παρών στη γραμμή εκκίνησης ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, όπως επίσης και ο προϊστάμενος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ανδρέας Γερασιμόπουλος.

All-focus

Το Tour du Peloponnese είναι η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση κλασικού αυτοκινήτου σε συνολική διάρκεια και χιλιομετρική απόσταση στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα event του είδους στην Ευρώπη. Η εκκίνηση έγινε στην Αρχαία Ολυμπία και ο τερματισμός θα γίνει στο Ναύπλιο την ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Ενδιάμεσες στάσεις του αγώνα, η Πάτρα, Καλαμάτα, Αρεόπολη, Λιμένι, Μολάοι, Μονεμβασιά, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο και Άργος. «Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες (περίπου 150 με 65 ιστορικά οχήματα στην συντριπτική πλειοψηφία τους ξένοι) να απολαύσουν τα ιστορικά μνημεία και τα υπέροχα τοπία που η Πελοπόννησος διαθέτει σε αφθονία και παράλληλα να περιηγηθούν με ασφάλεια στις επιλεγμένες από την έμπειρη ομάδα μας, διαδρομές», αναφέρει η οργανωτική επιτροπή.